Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
pug köpegimi 1.5 yıldır besliyorum 20 günlükten bu yana .her sabah ve akşam dışarı cıkartırım ihtiyacını giderir. bu köpegi dışarı atarsan sokakta hayatını sürdüremez senin dedigin sokak köpekleri ve kedileri için geçerli onları kimse evine alıp beslemiyor zaten.
cins hayvanlar farklıdır bu tür hayvanlar hayatını sokaklarda sürdüremez. herşeyi biliyormuş gibişu hayvanları salın artık yazmışsınız , nereye salalım bu cins köpegi hayvan sevmiyorsanız saygı duyun yorum atarken 3 kere düşünün ?
Misafir; dediğinde kısmen haklı. Ama suçlaması gerekenlerin biz değil, yaşanacak yer bırakmayan insanoğlunu ve sisteminin olduğunun farkında değil. Cins hayvan konusu da yine aynı bu sistemin sonucu. Umarım para vererek satın almamışsınızdır. Keşke pug, scottish vs hiç olmasaydı örneğin. Sırf görüntüsü için üretilen hayvanlar ama ilerleyen dönemlerinde yaşadıkları sıkıntılar... Pugınızın yaşayacağı sıkıntılar:

https://evrimagaci.org/pug-pag-mops-...yla-evrim-3656

"sokak köpekleri ve kedileri için geçerli onları kimse evine alıp beslemiyor zaten. "
Ayrıca dediğinizin tam aksine sizin deyiminizle cins hayvan bakmak yerine sokaktan ihtiyacı olan bir can sahipleniyor insanlar. Ben gayet de sokakta açlıktan ölmek üzere olan bir kediyi aldım. Evimde iki kedi var. Bir gün biliyorum ayrılacaklar bizden ve o zaman da yine sokaktan zor durumda olan bir kediyi sahipleneceğim. Bir gün bahçeli evim olursa da o zaman aynısını köpek için de yapacağım. O yüzden kimse sokaktan hayvan almıyor, insanlar sadece cins hayvan besliyor düşüncenizden uzaklaşmanız dileğiyle.

Konu sahibi arkadaşta çözüm için 3 şey deneyebilirsiniz:
Kum, kutu ve kutunun yerinin değişikliği. Öncelikle kumu değiştirerek deneyin. Kimi hayvan ince toz seviyor, kimi kalın. Kokusu bile etkileyebiliyor