Ben konunuzu chatgpt den yazdırabiliyorken neden makale botlarını kullansınlar şeklinde anlayıp o şekilde yanıt verdim. Kusura bakmayın amacım reklam değildi.
Ai bazı konularda çok saçmalıyor ve asla istediğiniz bilgiyi vermiyor. Genel durumlar için kullanılabilir ama çok spesifik durumlarda saçmalayabiliyor.
Dolayısıyla arama sonuçlarının trafiği düşecek olsa da kesilmeyecektir diye düşünüyorum.
Siz bir ürün hakkında yorumu ai ye mi sorarsınız satın alanlardan mı okursunuz?
Veya tırnak batması için tedavi yöntemlerini araştırıyorsunuz ai ye mi sorarsıız başına gelmiş kişilerin yorumlarını veya hekimlerin makalelerini mi okursunuz?
Trafik düşecek olsa da arama sonuçları yine kullanılacaktır.
Ai yi şu an bilen sayısı az. İlerde arama sonuçları ve adsense ile ilgilenenlerin gelir düşüklüğü yaşayacağını düşünüyorum.
Konunuzda chatgpt varken google neden kullanılsın gibi bir açıklama hissedemediğimden ilettiğim şekilde açıkladım.
ürününüzü tanıtmanızda bir sakınca görmüyorum hocam
dediğiniz duruma katılıyorum bana kalırsa yapay zeka ileride ticari kuruluşların eline geçerse daha beter hale gelebilir şimdi microsoft tekelliğini güzel idame ettiriyor ama diyer yapay zeka araçlarının sık kullanılmasıyla bu durum değişir. makale botlarının kullanımı şu açıdan yararlı olabilir çoğu internet kullanıcısı bu devrimin farkında değil ya da çok küçümsüyor. Bu durumda bir uzman tarafından yapay zekaya ürettirilmiş ve gerçek kişi tarafından kontrol edilip son kullanıcıya sunulan platformlara talep artabilir ama bu durum bilinçli internet kullanımının artması ile değişebilir. Dediğiniz gibi kullanıcılar ürünü deneyimleyen, bilgi sahibi kişilerin içeriklerini tüketmeye yöneliyor. Bir ürün incelemesi veya en basitinden kilo verme programında kullanıcı bir doktorun makalesini ya da 150 kilodan 80 kiloya düşüşünün hikayesini okuyor.