bizim ülkedeki en büyük sorunlardan birisi bence şu ; bizim milletin hiç bi konuda ayarı yok arkadaş.çok uçlarda yani insanlar.öncelikle ülkede büyük bi maddi sorun var,alım gücü yerlerde.bunu bi kenara not edelim...
insanların bi kısmı 3 kuruş maaş alıyor ama herşeyin en lüksünde gözü ve büyük çogunlugu gerçekten gereksiz israf.mesela bi arkadaşımın kardeşi ile karşılaştım bikeresinde dolaşmaya çıktıgımda.bi adamla muhabbet ediyorlardı yol kenarında.çocugun dedigi şey şu ; dayımdan bilmem ne kadar borç alıcam,abimden her ay harçlık alıp biraz kendim biriktirdim,sanayide çalışıp birazda ordan kalanları ekledim,motorumu satıcam,elimdeki bu telefonu satıcam ve gidip yeni çıkan iphone dan alıcam.elindeki telefon,bi önceki iphonemuş bu arada...abi sen iş adamımısın,iphone un tüm modellerini sürekli nasıl takip edeceksin bu şekilde.telefondan anlamam,takip ettigim bişeyde degil ama sürekli yeni modelleri çıkıyor.sürekli ona para mı yetişir...
diger bi kesim ise,bi kuru ekmek alıp karnını doyurabiliyorsa yaşadıgını sanıyor.gidip bi cafede kahve içicem desem,1 hafta tatile çıkıcam desem,arkadaşlarla bi sinemaya gidicem desem bunlare ne gerek var,israf,sokaga atacak paran çok senin heralde tarzında konuşuyor.bulguru,ekmegi yiyip şükret tabiki bunu bulduguna ama digerleride bunlar gibi ihtiyaç.
son olarak ; coronadan öncesine kadar ben aldıgım hiçbişeyin fiyatına bakmazdım valla.çok para harcayan birisi olmadım hiç,marka takıntım yok,içkim sigaram yok filan yok.e aldıgım 3-5 şeyide tedirgin olmadan,rahat rahat alabilmem gerek yani.mesela şimdi canım bi çig köfte istese,40 defa düşünüyorum alsam mı diye.bunun olmaması gerek yani.