Bundan 1 yıl sonraya birisi net bir tarih verse deprem için, o tarihte evinden çıkmayacak binlerce insan var ülkede. Bu kadar bilinçsiz bir toplumda kaçın lafları hikaye. Yine on binlerce can ölecek, yine akıllanmayacak bu ülke.
6 şubattaki deprem bölgelerinde, yıkılmayan, hasarlı binalara çok acilmiş gibi herkes sıva boya atmış, atıyorlar. Kendimizi kandırıp duruyoruz.
Maalesef hocam haklısınız. Baksanıza adamlar dalga geçiyorlar bu ciddi konu'da bile. Ben açıkçası kendilerinden çok düşünüyorum onları ama iş işten geçicen yapacak bir şey olmuyor. Bazı insanlar sanıyor ki deprem olunca hemen aşağı kaçarım veya sağa sola saklanırım.
Bunu buradan söylüyorum;
o şiddette olan bir deprem bitene kadar sizin yürümenize değil sürünmenize bile izin vermeyecek. Varsayalım ki bir şekılde dışarı kaçtınız. Maalesef, her yer bina. Tek tek yıkılacak binalar. Sonra ne mi olacak?
Araçlar mahallelere giremeyecek. Yardımlar yetmeyecek. Bir süre sonra deniz taşacak ve birçok yer su altında kalacak. Sabah doğru bilanço görünecek ve her enkazın altında sesler duyulacak " yardım edin".
Daha sonrasında açlık başlayacak yağmalar başlayacak su zaten yok. Bunu devam ettirebilirim fakat ben değil dalga geçenler devam ettirsin