Türkiye maalesef ki bir deprem ülkesi. Ve buna karşılık olarak alınan önlemlerin çok cılız kaldığı bir ülke. Yüzyıllardır sürekli bir tekrarın içerisindeyiz. Deprem olur, onlarca can enkaz altında kalır, yardım toplanır, deprem konutları yapılır, unutulur. Bugün başkasına, yarın bize. Kayseri'de bugün yine depremi yaşadık.
Oturduğum binaya güveniyor muyum? Pek değil, hayır. Alabileceğim önlem var mı? Dolapları falan sabitledik işte. Başka harici bir önlem alabiliyor muyuz? Hayır, maalesef ki bu devir de önlem almak dahi ciddi bir maddiyat istiyor. Peki yetkililer bizim için önlem alıyor mu? Hayır, dolap sabitliyoruz işte.
Deprem konusunda maalesef ki tamamen şans üzerine yaşantımıza devam ediyoruz. Bir dakika sonrası, bir saat sonrası, bir hafta sonrası belli değil.
Gerçekten çok üzülüyorum içinde bulunduğumuz duruma.
Yazık.
Maalesef ülkemizin geldiği son nokta'da çaremiz kalmamış nefesimizi kesiyorlar. 2 tarafı da çıkmaza giriyor seçeneklerin.
Tamam hocam işimi gücümü kalacak yerimi ailemi bakabileceğim yerimi ve yaşam standartlarımı normal halde verin geliyorum istediğiniz yere
Umarım deprem olmaz. Eğer olursa bu isteklerinizi tekrar gözden geçirin (eğer canınıza bir zarar gelmezse)