looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buolaylarda taraflar hep: ben haklıyım o haksız, ben sabırlıyım o sabırsız, ben saygılıyım o saygısız, ben anlayışlıyım o anlayışsız gibi soyut açıklamalar yapıyor. Ama somut detaylardan bahsedeni görmedim. Örneğin naıl giyineceğine karışma durumu, veya kimlerle konuşup arkadaşlık yapacağına, çalışma para kazanma, çocuk yapma, yeni ev alma veya kirada durma, ayrı eve çıkma veya aile ile birliket yaşam vs vs gibi.

Taraflar bu konularda öncelikle kendi beklentilerini bilmeli ve enbaşından karşı tarafla konuşmalı. Bu yapılmıyor. Kör duygusallık ile yola giriliyor.
Maalesef öyle dostum, böyle konularda doğrunun 1 tane olduğunu bilmek gerekir. Mesela ben hep öyle yapıyorum bir hatam varsa ilk kendimi sorgularım eğer sorunu bulamazsam aileme danışırım bi şekilde doğru insandan doğru cevabı alır ona göre hareket ederim. Yani sürekli yanlışa doğru diyemem zaten ozaman karşındaki insanla anlaşamazsın. Tek problem ilişkilerde benim dediğim doru kafasıyla yürümek. Aslında insanlar bunu aşsa cidden problem kalmıyor. Benim ilişkideki tek problemim doğru olan bir problemi karşıdan özür dileyip çözüme kavuşturmasını istemekti. Fakat 6 kez farklı problemleri aşamadık ve bitti.

Özetle ilişkilerde problemi anlık çözmek gerekir. Çözülmeyecek bi problemse zaten evlenemezsin. Neyse en azından yorumlar beni tatmin etti.