Alıntı
Aynı evin içerisinde olup mutlu olmak için neler yapıyorsunuz dinlemek istiyorum.
Hocam ekstradan birşey yaparak mutlu olacağını sanıyorsan yanılıyorsun.

Biz erkeklerin en büyük hatası, birine kalbimizi kaptırdığımızda maymuna dönüyoruz, normalde yapmayacağımız şeyleri yapıyoruz, sürekli arıyor, masajlaşıyor, sürekli onu sevindirme, mutlu etme çabasına giriyoruz.
İş evliliğe geldikten sonra özümüze dönüyoruz, karşımızdaki kadın ise sudan çıkmış balığa dönüyor ve evliliği sürdürmekte zorluk çekiyoruz.

Şahsen biraz öküz kategorisindeyim. Neler yaptığımı anlatayım.
Geçmişimle ilgili hiçbirşey saklamam, bazen kızar ama dürüstlük daha ağır basar her zaman.
Sadece içimden geldiğinde hediye alırdım, sadece içimden geldiğinde güzel bir yemeğe çıkartırdım, hiçbir özel gün, doğum günü vs. umurumda değil.
Çok nadir mesaj yazardım, konuşma gereksiz uzayınca mesaj yazmayı keserdim. Her sabah, her akşam aramazdım. Karşımdaki yaparsa kibarca bu kadar cıvıklaşmaya gerek olmadığını söylerdim.
Mantıklı ve gerekli konularda saatlerce konuşurdum fakat geyik muhabbeti başlayınca eğlencesine en fazla yarım saat eşlik eder sonra konuyu kapatır, kapattırırdım, hayatta daha önemli şeyler olduğunu vurgulardım.
Hiçbir zaman işimin önünde olmayacağını kendisine açık açık söylerdim. Önce işim sonra sen derdim.
Sebepsiz çocukça sorunlar çıkardığında, babası gibi karşıma alır, bak eğer uzun bir geleceğimiz olacaksa tartışmamız gereken çok daha ciddi sorunlarımız olacaktır, bu yüzden böyle dandirik şeylerle enerjimizi tüketme derdim.
Kendimden feda edebileceğim şelyeri ve asla tahammül edemeyeceğim şeyleri sürekli kendisine söylerdim. Beraberliğimiz devam edecekse buna göre hareket etmesini isterdim.
Aynı şeyleri ona da sorardım, sonuçta onunda istedikleri ve istemedikleri şeyler olacak.
Hayatıma giren herkese karşı böyleydim, hiçbir zaman yapmacık olmadım.

Aklıma gelenler bunlar, yaklaşık 4 senemiz böyle geçti sonra evlendik, 7 yıldır mutluyuz çok şükür. Ve tüm beraberliğimiz yukarıdaki şekilde devam ediyor.
Tabiki tartışmalarımız oluyor. Ama bunlarda hayatın tuzu biberi, herşey yolunda gitse eminim ki çok sıkılırız.

Benim için sıralama,
Gerçekçi, dürüst ve açık ol.
Ne istediğini ve ne vereceğini bil.
Saygı ve sevgiden ödün verme.
Bir süre sonra kadınları dinlemek zor geliyor, ne olursa olsun günde yarım saat bile olsa tamamen onun istediği gibi geçir,
bırak anlatsın, dedikodu yapsın, komşunun kıyafetini anlatsın, X şehrindeki Y mekanının güzelliğinden bahsetsin, içini döksün, hiç hoşuna gitmese de dinle. Yalandan da olsa 1-2 yorum yap.
Sen dinlemezsen başkaları dinler, ve mesafe girer araya.

Son olarak hoşuma giden bir söz ekliyim,
Erkek gözüyle, kadın kulağıyla sever.
Abartmamakla beraber arada güzel sözler fısıldamayı unutma