Mart ayında sıfır bir daire satın almıştım. Daire yeni yapıldığı için internet altyapısı mevcut değildi. Temmuz ayında evlenecektim. O zamana kadar kendi kendine bir şeyler yürür diye düşündüm, dert etmedim. 23 Temmuz'da yani düğünden sonra eve taşındığımız da internet alt yapısı halen gelmemişti, ciddi problem olmaya başladı. Turkcell'den başka operator evde çekmediği için kendime 35gb, eşime 40gb paket tanımlattırdım. Futbol sever ve bilgisayar da vakit geçirmesini seven biri olarak internetimiz yetmemeye başladı. Salla kazandan maç günleri internet alıp bir şekilde idare ediyorduk. Ancak malum Avrupa, Lig derken diğer takımların maçlarını da keyfi izlemek istiyorum paketin 5. gününde 35gb internetimden bana kalan 6gb oldu. Ağustos başı gibi altyapı çalışmalarını hızlandırabileceğim insanlar aradım. Buldum ancak pek yardımcı olamadılar. İnternet üzerinden TurkTelekom CEO'suna, Cimer, BTK, E-devlet Açıkkapı, TT Genel Müdürlüğü, Superonline, Turknet Yapa vb. vb. her türlü talebimi ulaştırabileceğim kadar ulaştırmaya başladım. Başvurular dan önce müteahhitden de fikir almak istemiştim. O da apartmanda talep toplayıp başvuru yapmanız gerekiyor demişti. Ancak apartmanda oturan daire sayısı bizle beraber 3'dü ve ben çalıştığım için kimseyi doğru düzgün görmüyordum. Başvurulardan 3-5 gün sonra dönüşler almaya başladım. TurkTelekom'dan biri aradı ve 2023 yılı içerinde apartmanınızda internet alt yapı çalışması ön görülmüyor, dedi. Bende umudu mu Superonline ve Turknet'den beklesem de hiç bir sonuç çıkaramadım. Aradan 1 hafta daha geçti benim ümidim tükenmişti ki arabayı otoparka çektim, otopark kapısından içeri girip bir baktım Turk Telekom kabloları duvardan sarkmış bekliyor. Dedim bu iş oldu, başardım. Hemde tek başıma. Daha sonra bir süre kimse arayıp sormadı. Kablolar bir süre orada öyle bekledi. Bende hiç sormadım. Aradan bir hafta kadar daha geçti ki Telekomdan arandım. Gerekli abonelik işlemlerini hallettik, rezervasyon oluşturdular. 23 ağustos da hayırlısıyla internetim bağlanmış olacak. Hikayem buraya kadardı.
Bunu neden anlattım, belki benim gibi alt yapı problemi yaşayan insanlar vardır. Onlara fikir vermesi için geniş geniş anlatmak istedim.
Şimdi gelelim ana meselemize, Turk Telekom benden 50megabit ilk yıl için aylık 350 TL + 50 TL modem ücreti, ikinci yıl için 400 TL + 50 TL modem ücreti istiyor. Superbox 400 TL'di. Fiyat bence aşırı yüksek çünkü diğer yerlerim de kullandığım 3-4 farklı internet var. En pahalısına aylık 200 TL ödüyorum. Aklımda farklı bir internet sağlayıcısına geçmek var ama bu işleri yürüten, getiren, götüren Turk Telekom olduğu için işleri bozmak da istemiyorum. İnternet bir bağlansın daha sonra geçeyim diyeceğim bu sefer işin içine hem modem hem de taahhüt ücreti girecek. İnternet bağlandıktan 20-30 gün içerisinde iptal etme şansım olur mu? Sizce hiç sesi mi çıkarmayayım bir iki sene 300-400 TL ödeyeyim mi? Yoksa macera mı arayayım sormak istedim.