TRPower adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tek tek cevaplamaya çalışayım.

Ülkemizdeki yumuşak plastik sanayisinin plastik hurdası ihtiyacı iç pazarımızdan daha büyük. O yüzden yurtdışından plastik hurdası sürekli alıyorduk ve fabrikalar açık olduğu sürece almaya da devam edeceğiz. Ülkemizdeki geri dönüşüm oranının Avrupa'ya göre çok daha düşük olmasının nedeni ise bu konumuzdan bağımsız. Ben sadece ülkemizdeki plastik sanayisi hurda hammadde ihtiyacının iç pazarımızdan daha büyük olduğunu ve neden yurtdışından hurda hammadde ithal ettiğimizi açıklamaya çalıştım. Tabii, bizde de geri dönüşüm oranını "nasıl 70'lere 80'lere çıkarabiliriz"i ayrıca tartışabiliriz.

Neredeyse tamamı tasniflenerek geliyor. Olay o kadar basit değil. Yumuşak plastiğin hurdasının da sınıfları var ve bunların ithalatçıları bunun ticaretini çok yüksek rakamlarda gerçekleştiriyorlar. Yani öyle "hurdayı buldum aldım" gibi bir durum yok. Alınan ürünler konteyner bazlı ve doğal olarak parasal karşılıkları da aynı şekilde oluyor. Burada bunun ithalatını gerçekleştirenler tasnif sınıflarına göre ödeme yapıyorlar ve belirttiğim gibi bunlar çok yüksek rakamlar. İnternette dolaşımdaki görseller bu sektörün belki de %1'i dahi değildir. Şunu tabii ki belirtiyorum, gelen plastik hurdalarının kesinlikle doğaya bırakılmaması gerekiyor. Bırakıldıysa ya da hala bırakılıyorsa da tabii ki karşılığı olmalı.

Bu arada konudan bağımsız İngilizce okutmanlık yaptınız mı hocam? @cengizclskn;
teşekkürler hocam cevabınız için.