OguzhanLevent adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar rica ediyorum "köpeklerden korkmana gerek yok onlar korktuğunu anlayınca saldırırlar" gibi cümleler kurmayın.

Yıllardır hayatımın hemen hemen her alanında köpekler oldu. Alışmadığım, uzun vakit geçirmediğim her köpek beni tedirgin ediyor. Herhangi bir sokaktan geçerken acaba bir yerlerde köpek var mıdır diye sürekli düşünüyorum. Bir gözüm %30 diğer gözüm %40 gördüğü için etrafımda olan biteni algılamakta zorluk çekiyorum ve sürekli diken üstündeymiş gibi hissediyorum. İnsanlarla haşır neşir olan örneğin; işlek caddelerdeki köpeklere karşı böyle bir his yok açıkcası daha çok mahallelerde bulunan, mahalle sakinleri tarafından beslenen ve beslendikleri bölgeyi koruma içgüdüsüne kapılan köpekler bana oldukça tehlikeli geliyor.

Bulunduğum bölgede çok fazla köpek var (İzmir/Bornova MTK) çevrede oturanlar veya bölgeyi bilenler var ise ne demek istediğimi anlayacaklardır. 3 Yıl önce iş sebebiyle buraya taşındım ve köpek ihtimali açıkcası hiç aklıma gelmemişti. Akşamları oldukça fazla oluyorlar ve grup halinde geziyorlar. Açıkcası evime gitmek için sürekli taksi kullanıyorum normalde evim dolmuş duraklarına 5-6 dakika yürüyüş mesafesinde fakat sabah/akşam fark etmeksizin ben evime dönerken taksi kullanmak durumunda kalıyorum. Yaklaşık 2 senedir şirketin fabrikasında aktif çalıştığım için sabahları servis bir alt sokaktan alıp akşamları aynı yere bırakıyor fakat o kuşku hala bende var. Yakın zamanda ofise geri döneceğim ve evimle ofis arası 2km olduğu için yürüyerek gidip döneceğim. Ailemin yanında yaşarken korkum bu kadar büyük değildi çünkü orada ki köpeklerin çoğuna alışkındım ve sürekli sokaklarda insanlar olurdu ama durum şu an o şekilde değil.

Yani anlatmasına çok anlatırım fakat artık bir çözüm bulmam gerekiyor. Önerileriniz nelerdir? Köpek kovucu ultrasonik cihazlardan almayı düşünüyorum daha önce tecrübe edeniniz oldu mu? Bu cihazlardan üniversite zamanındayken almıştım fakat etkili değil gibi bir izlenim yaratmıştı bende. Cihaz haricinde tecrübelerinizi de paylaşırsanız çok memnun kalırım, böyle bir korkunuz var mıydı? nasıl yendiniz?
Köpek ile bir erkek kavgaya tutusursa köpek ölür tabi özel eğitimli değilse bir kere saldırıya maruz kalırsanız artik korkmazsiniz çünkü 50 köpek bile olsa 1 tanesinin canı yandığında hepsi psikolojik olarak darbe alır ve dağılır eğer köpekten korkarsiniz insanlardan daha çok korkarsiniz kavga edemezsiniz hep zopa yiyen taraf olursunuz dikkatli olun