selim5051 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet bu konu çok önemli çünkü bir insanın geleceği ile ilgili.

19 yaşındaki kızımın hiç bir zaman üniversite hayali olmadı.Onun hayali yazılım konusunda bir yerlere gelmek.
Odasını dizayn ettim ve yeni bir laptop aldım.
Şimdi siz yazılımcı arkadaşlara sorum,

Hangi programları öğrenirse geleceğini başkalarının eline bakmadan sürdürebilir.
Bu eğitimleri evinde Udemy üzerinden alırsa başarılı olabilir mi?(Tavsiye ettiğiniz biri var mı?)
Biz Ayvalık'ta yaşadığımız için yüz yüze eğitim alabileceği yer yok.

Lütfen yorum yapmaya üşenmeyin.

Şimdiden hepinize teşekkürler
26 yaşındayım, lisede tanıştığımda yazılım geliştirmeyi amatör - sevdalı bir şekilde uğraşıp sonrasında lisede müfredat kapanına kısılmanın ve ergenlikle birlikte oluşturduğu psikolojik olumsuz etkiler ile eğitimden, yazılımdan çok uzun süre uzaklaştım.

Bu forumda üniversite okumamış olup bir çok üniversite mezunu tecrübeli yazılımcıya kök söktürecek abilerimiz, genç yaşıtlarım muhakkak vardır ama nasıl ki yazılımda iyi olmanın - süper olmanın kendini geliştirmenin sınırı - mazereti, aması yoksa aynı şey aynı veya benzer alanda çok iyi bir üniversitede çok iyi bir eğitim serüveni içinde geçerli ne yazık ki.

Python kursuna devam ederken bootcamp, hackatlon etkinliklerine bakıyorum %99'u lise mezunu kabul etmiyor. Zamanında küstüğüm ve diş bilediğim bu yüzden bir daha geleneksel eğitim kurumları, sistemine karşı olan önyargımın bana olan zararını görüyorum. Yani kızınız benim yaptığım hatayı yapıp üniversitesiz yapacağım diyerek çok büyük 2 hata yapmış olacak.

1- İyisiyle kötüsüyle olması gerektiği yaşta zorluğu, eğlencesi, verimliliği - verimsizliği ile üniversite okumamış olmak.
2- Freelance - bireysel ticari yazılım geliştirme, satış için değil ama kurumsal iş hayatında sadece üniversite ünvanı eksikliğinden dolayı önbaşvuru bile yapamayacak. Zira bugün yerli, yabancı maaş ile iyi imkanlar ile personel alan büyük firmalarda lise mezunu kabul edeni bulmak çok zor.