Kripto işinde olup bireyler ile çalışırken kaynak soran insan

Geçen de başka biri hesabım kitlendi diye ağlıyordu dolandırıcıya denk geldiği için. KYC yapmış olsa hiç başı ağrımayacak en başında *********** olduğunu fark edecekti. Kriptoda bireyler/gerçek kişiler ile işlem yaparken paranın kaynağı sorulmaz, kimlik sorulur, KYC yapılır. Hangi borsada hangi P2P işlemde para kaynağı sorulduğu görülmüş. Devlet bile sana diyor 75k parça parça ya da tek işlemde müşteriyi tanıman gerekiyor diye. Paranın kaynağını sorman gerektiğiyle ilgili hiç bir yazı yok bununla ilgili.
Eğer tüzel kişilerle işlem yapacaksan o zaman paranın kaynağını sormalısın. Çok merak ediyorsan da müşterinin parasını nereden kazandığını veya senin demenle paranın kaynağını ilgili ağın explorer ından araştırsın işlemi yaptıktan sonra. Görürsen orada tornadoyu usul usul uzaklaşırsın o müşteriden ve bildirirsin masak'a.
Böyle bir şey öğrenmeniz ve bildirmeniz halinde de forumda konu açmanızın da cezası budur:
Edit: Yazıyı yazdıktan sonra okumadığım yorumları da okuyunca gördüm ki konuyla alakasız, işin içinde bulunmamış herkes, yine tipik bilgisiz yorumlarda bulunmuş, yanlış yönlendirme yapmış. Bu tarz soruların cevaplarını forumda değil, resmi makamların paylaştıkları yazı, duyuru, rehber gibi içeriklerden dikkate almanı tavsiye ederim. Yaptığınız işi yapmaya başlamadan önce işin gereklilikleri ve zorunluluklarını öğrenmeniz sonrasında zarar görmemenizi sağlayacaktır.
Bilgilendirici mesajınız için teşekkürler, arkadaşlardan bağımsız olarak sormak istediğim bir şey var. Binance, Btcturk gibi şirketler bankacılık sistemine kripto varlıklarından gerçekleşen transferlerde kendilerini bu gibi suçlama ve sorunlara karşı güvene almak için sıkı kimlik, adres teyiti - doğrulaması gibi şeyler yapıyorlar. Kaynak sormayı geçtim, zira bir kişi bir şekilde gerçekten art niyetliyse ve illegal - üst düzey hukuk - kanun dışı bir şeylerin peşindeyse yanıt vermemek yerine yalan - yanlış bir kaynak, senaryo oluşturmaya çalışır diye düşünüyorum.
Sıradan iki insan birbirleri hakkında bahsettiğiniz KYC doğrulamasını nasıl yapıyorlar, bunun için ayrıca şirketler mi var, bankalar - ödeme kuruluşları mı bunun için işlem sağlıyor? İki kişi arasındaki ticarette bahsettiğiniz KYC eğer bu benim adım, soyadım, kimlik numaram, banka hesabım vb. gibi analog bir yöntem ise sadece bu bilgilere sahip olmak yeterli bir güvence mi iki taraf içinde?