hakankomurcu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba öncelikle hangi alanda olmak istiyorsunuz o önemli. 2 boyutlu veya 3 boyutlu olarak ayrılıyor hangisini seçecekseniz onun için ayrı programlar var.
Diyelim ki 2D animasyonlar üzerine yeteneklerinizi geliştirmek istiyorsunuz onun üzerine konuşalım.
1- Bir animatör için çizim yeteneğinin olması iyidir ama şart değildir. Profesyonel bir ekiple çalışırsanız illüstratörü mutlaka olacaktır. Siz sadece animatörlük yaparsınız ve daha hızlı çalışırsınız. Ama temel düzeyde olsa illüstratör veya photoshop bilmeniz sizin için iyi olur. Eğer animasyonu her şeyiyle kendiniz yapacaksanız hazır vektörler ya da çizimler kullanabilirsiniz.
2- Genel olarak çizim tabletine ihtiyacınız yok. Eğer frame by frame animasyonlarla ilgileniyorsanız çizim tabletiniz olması şart. Ya da 1. maddeye ek olarak hem profesyonel çalışacak hem de müşterinize animasyondan önce storyboard gösterecekseniz yine bir çizim tabletinizin olması gerekebilir. Ben senelerden beri ilk kez bir projede çizim tableti kullanma ihtiyacı duydum. Aldığım tablet atıl bir şekilde duruyor.
3- Sektörde fazlasıyla talep var. Kendinizi geliştirip güzel bir portfolyo inşa ederseniz hakkınızla çok güzel paralar kazanabilirsiniz. Fazlasıyla hazır tasarımlar kullanarak yap geç işler yapmayacaksanız, kendinizi her yönden geliştirmeye açıksanız hareketli grafik tasarımcı olarak kariyerinizi inşa etmenizi tavsiye ederim.
4- Bu soru sizin tatmin noktanıza bağlı. Ben bir mühendis olmama rağmen 12 senedir After Effects kullanıyorum, son 7 senedir evimi hareketli grafik tasarımcı olarak geçindiriyorum. Eğer gerçekten severek yapacaksanız istediğiniz rakamlara ulaşabilirsiniz.

her madde için kısa cevaplar yazmaya çalıştım. daha fazla bilgi almak isterseniz ayrıca yazabilirsiniz cevaplamaya çalışırım.
Pm iletiyorum size