Python c# vs yazmışlar. Bence bu arkadaşlar konuyu pek okumadı. Konu sahibi kızının geleceğini başkalarına bırakmadan kurmasını istiyor. Bu yazdığınız diller ancak büyük firmalarda işe yarar. Yani geleceği hep başkalarının elinde olur.
Kendi geleceğini yapmak istiyorsa kendi işini yapması gerekiyor. Bunun için de daha açık kaynak ve freelancer olarak çalışabileceği dillere yönelmesi gerek. Bu yüzden öncelikle İngilizce yi öğrenmeli. Sonra javacript ve php olabilir. Ama javascript mutlaka olmalı. Daha sonra yeni nesil frameworkler. React, vue, next.js diye devam eder.
Yazılımı yüzyüze değil de online olarak youtube dan bile öğrenebilirsiniz. Türkçe kaynaklar kısıtlı ve güncel değil. Güncel olması çok önemli. Asıl güzel ve güncel kaynaklar İngilizce. Alt yazı açıp anlayacak kadar İngilizce şart. Ayrıca framework ve dillerin kendi dökümantasyon sayfalarını okuyup anlamlandırabilmeli ki güncel ve en doğru bilgiyi edinebilsin.
Hayatına İngilizceyi iyice soksun. Bilgisayar dili, telefon dili İngilizce olsun. Klavyesi mutlaka İngilizce olsun.
Ha ben kim miyim? Ben 6 yıl matematik öğretmenliği yapıp, artık bir gelecek görmediğim için küçüklük hayalim olan yazılıma yönelmiş birisiyim. Şu anda kendi şirketim var ve yurt dışı bağlantılı bir çok proje geliştiriyorum.