4 yıldır bir kere bile kredi geciktirmedim. Tüm kredi kartlarımı zamanında ve tamamı olmak üzere öder ay içerisinde hepsini kullanır ve tekrar öderim.
taksitli alışveriş yapıTaksitli alışveriş yaparak bunu günü geldiğinde ödediğinizde skorunuz ve limitlerniz artar.
muhtemelen bundan kaynaklı hocam. Bankalar her zaman şuna bakar sabit gelir onlar için önemli
1- Sigortalılık süresi 2-3 yıllık çalışan mı
2- SGK'da yatan tutar.
Eğer 2 ayda bir gir çık yapıyorsanız işten bu çok kötü bir şey.
misal üstüne şirket olsun aylık 100k kazan bunu bankanın sistemine kanıtlarıyla birlikte girdirtmen lazım gelirini kanıtlaman lazım daha doğrusu. Ondan sonra yüksek krediler veriyorlar ama yine de puanın SGK'lıya nazaran daha zor artıyor. Tek çözümü uzun sigorta süresi ve yüksekten prim.
sigorta ile hiçbir alakası yok.
Benimde sigorta primim asgari ücretten yatıyor.
Ama puanım 1505 limitim 1 milyondan fazla, aylık hesabıma giren tutarda toplasanız 30K vardır
Bu doğru.
son 1 yıldır 1450 civarında kredi ve kredi kartını da baya kulanıyorum ama demek ki hemen ödediğim için yükseltmiyor
Zamanı geldiğinde ödeyin.
Genel olarak skorunuz sigorta ile vs alakalı doğru orantılı yükselmez. 2 milyon toplam limiti olan bir şahsın 1.9 milyon borcu varsa skoru düşük olur. Bu sizin borçlarınızı ödeyemediğinizi vs gösterir.
50k limiti olup düzenli olarak alışveriş yapan birinin skoru çok çok yüksek olur.
skorun yüksekken ( bankalara borc olmadığında ) limit başvurusu yapmak en mantıklı harekettir.
Ek tavsiye; limit başvurusu yapmak yerine tüm bankalardaki kredi kartlarınızdaki otomatik limit yükseltmeyi açın. Banka zaten risksiz görürse sizin tahmininizden daha fazla limit verecektir.
deneyimlerim bu kadar