Bizim ev biraz büyük hocam o yüzden cihazda aşırıya kaçtık. Evet 2.4 ile çok yüksek hızlara çıkmaz o yüzden 5'i bir şekilde aktarmanız lazım. Tek cihaz ile yapmak istiyorsanız benim çok memnun kaldığım cihaz:
https://www.vatanbilgisayar.com/asus...ax-router.html
Bu cihazı 5'i alabilen bir yere kurup küçük duvar dağıtıcısı ile rahat aktarırsınız diye düşünüyorum. Elbette çok daha uygun modellerde vardır ama sonuç olarak 1 router + 1 küçük dağıtıcı gerekecek gibi duruyor. Eğer internet paketiniz çok yüksek hıza sahip değilse 2.4'ün ayarları ile oynayarak birazda olsa hız artırabilirsiniz diye de düşünüyorum.
Fiber 300mbps hocam hızlı yani , bu deco'ları araştırdım ve sanırım benim için çözüm bu , yorumları inceledim hepsi benim gibi router ve powerline deneyenlerin hikayeleriyle dolu , sanırım ondan alacağım , 2 cihaz yapmak yeterli oluyor gibi duruyor.
Bir de bilgisayar masaüstü tabi , ona taktığımız wifi adaptörleri de sıkıntılı , çift cihaz yaparsam bir araya , bir çalışma odasına + kablolu şekilde bağlayarak iyi sonuç alırım diye umuyorum.
Yüksek gb li bir dosya indirirken kasayı aşağı televizyona bağlamaya inmekten yoruldum