5-6 mı

Bizim ev çok büyük değil hocam , modem zaten merdivenin orda , şuan modem ile pc arasında xiaominin dandirik cihazı duruyor bu bile uzun zamandır idare ediyor beni , 3-5 cihaz takmak istemiyorum sağa sola topu topu 140m2 zaten bizim ev.
Fakat şöyle bir sıkıntı var , xiaomi 2.4ghz okuyor sadece , yani fiber hızlı olan 5g yi okumuyor , ben de 4g olanı aktarıyorum yukarıya , aşağıda 300mbs download 30 upload alırken , yukarda haliyle 10-20 lere düşüyor , ve aşırı ping oluyor.
Para önemli değil , araya çok iyi bir tek cihaz koysam işimi görür diye düşünüyorum.
Bizim ev biraz büyük hocam o yüzden cihazda aşırıya kaçtık. Evet 2.4 ile çok yüksek hızlara çıkmaz o yüzden 5'i bir şekilde aktarmanız lazım. Tek cihaz ile yapmak istiyorsanız benim çok memnun kaldığım cihaz:
https://www.vatanbilgisayar.com/asus...ax-router.html
Bu cihazı 5'i alabilen bir yere kurup küçük duvar dağıtıcısı ile rahat aktarırsınız diye düşünüyorum. Elbette çok daha uygun modellerde vardır ama sonuç olarak 1 router + 1 küçük dağıtıcı gerekecek gibi duruyor. Eğer internet paketiniz çok yüksek hıza sahip değilse 2.4'ün ayarları ile oynayarak birazda olsa hız artırabilirsiniz diye de düşünüyorum.