bir kedi sahibi olarak öncelikle hayırlı olsun sahiplenerek büyük bir sevaba girdiniz ve yaptığınız en doğru kararlardan biri olacağından şüphem yok birkaç tavsiye vermek istiyorum
1.kediler kapalı alanda kalmayı sevmez ve meraklıdırlar başlarda her deliğe gireceklerdir her şeyi koklayacaklardır izin verin buna. bi odada kapatayım gibi bir düşünceye girmeyin tüm odaların kapılarını açıp bırakın keşfetsin en son zaten kendine birkaç yer belirleyecektir ve oralarda takılacaktır.
-benim kedimin şahsen uyuduğu yer bellidir orda değilse en fazla 30 saniye içinde bulabiliyorum çünkü nerde olacağı tahmin edilebiliyor ve benim kedim cinsinden ötürü miyavlamıyor 2 saat bi odada bulunsun o odanın kapısını kapatiyim çıkmak ister hemen çünkü kapı kapandı miyavlamayan kedi o kapı açılacana kadar bekler başında ve miyavlar gerçekten kısıtlanmayı sevmiyorlar.
2. yukarıda bahsettiğim gibi özgür bırakın ama sınırlarını belirleyin örnek veriyorum tuvalete girdiğinde çıkarın kendi anlaşma şeklşinize göre kızın biraz , bir süre sonra oranın yasaklı olduğunu anlayıp gitmeyecektir. yemek yerken başlarda sürekli sizin yemeklerinizden birşeyler isticektir kendi yemeklerinizi vermeyin onun amacı ne olduğuna bakmak küçük bir parça ekmek verin onunla ilgilensin bir süre sonra zaten sizin yemeklerinize gelmeyecek. (benim kedime versem de yemiyor orası ayrı konu) mutfağı başta yasaklamıştım ben kapısına kadar gelip girmiyordu sonradan kapıdan bizi izlediğini görünce izin vermeye başladım bu seferde tezgahı ve yemek masasına çıkmasını yasakladım başlarda diretsede şimdi her mutfağa gittiğimde peşimden gelir sandalyede oturur izler bizi ailecek kahvaltı yaparken bile dibimize kadar gelir ama yemeğe yemek masasına dokunmaz.
3.gündüz olabildiğince o da istedikçe oyun oynayın yoksa geceleri oyunculuğu tutarsa evin bir köşesinde bulduğu bir kapakla tüm evi gece boyunca gezer ve sesler çıkarır uyutmaz sizi.
4.oyuncaklar alabilirsiniz ama oyuncakları direkt olarak vermeyin kediye benim en büyük hatam buydu bir sürü oyuncağı var ama yüzüne bakmıyor hiçbirinin ama yeni bir oyuncak getirir günün bazı saatlerinde verirsem deliler gibi oynuyor. kediye oyuncaklar alın ama kaldırın zaman zaman oyuncaklarını verin birkaç oyuncağı sürekli olsun oynasın ama birşeyler çok oynadığında artık ilgilisini çekmiyor.
5.benim en büyük çektiğim dert buydu kediyi herkes kucağına alıyordu . tamam alın ama kedinin bi dayanma eşiği var ilk boşlukta kaçıyor kedi biraz kucağa alıp sevdikten sonra indirip oyun oynarsanız o kedi içinde güzel oluyor (not benim kedim kucağı çok sever kucağıma alıp tüm gün gezebilirim ama kucağımdan bırakmak için hamle yaptığım ilk fırsatta kaçar ne kadar sevsede bi süre sonra sıkılıyorlar)
6. aşılarını düzenli yaptırın masraflıdır kediler ama maalesef yapacak birşey yok .
7. yemek ve su kabını demir birşeyden yapmayın bulabiliyorsanız porselenden verin yemek ve su kabını
8.havalar sıcak yemekleri bayatlıyor sularıda sıcak oluyor o yüzden az yemek koyun yedikçe verirsiniz. suyunu sık sık tazeleyin.
9.ölçerek yemek verirseniz sağlık sorunlarının önüne geçersiniz çoğu kedinin obez olma sebebi budur sürekli yemek yiyorlar ama ideal ölçüde verirseniz hergün kedi aç kalmamış olur ve gereken yemeğide yemiş olur.
10.benim kendi uyguladığım taktik bu - ödül mamalarını sadece veterinere gidip geldikten sonra veriyorum böylece veterinerden geldikten sonra küsme gibi bir durum olmuyor . kediler küser mi garip ama gerçekten küser veterinere götürdüğünüzde iğne vs yaptığınızda sizin tarafından tuzağa düşürüldüğünü düşünür ve birkaç gün yanınıza gelmez ama veterinerden sonra eve geldiğinizde ödül maması verirseniz bu küsme sorununun önüne geçersiniz
11.ben kedime sadece kuru mama veriyorum haftada bir , bir tatlı kaşığı yoğurt ayda birde tuzsuz haşlanmış kemiksiz tavuk göğsü veriyorum bir parça çoğu kedi buna deli olur ama benimki biraz yiyip bırakıyor kendi mamasından başka birşey yemiyor . bazen de sık olmamakla beraber yaş mamayı kuru mamasıyla karıştırıp veriyorum (aşırı yaş mama vermeniz ishal olmasına sebep olabilir birde normal mamayı artık yememesine sebep olabilir)
en son not : kediler sizin onun sahibi olduğunuzu değil onun sizin sahibi olduğunuzu düşünür yani kedi için onlar efendi bizler köleyiz o yüzden istemedikleri birşey için zorlamamamız lazım
Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Oyuncak aldım bakalım evde oynuyordu geceleyin yatağa gelip uyudu uyandığımda oturmuş izliyor çok manyak bir şey