Baba olduğum gün beni tebrik etmek için arayan bir büyüğüm şöyle demişti:
"Babası kızının ilk aşkıdır, kızı ise babasının son aşkı"
Kızımın her büyüdüğü gün çok daha iyi anlıyorum bu sözü...
Bu gece yine bazı geceler olduğu gibi uyurken girdim odasına, uzun uzun seyrettim ve düşündüm, ben düşündükçe küçük meleğim büyüdü düşlerimde, o büyüdükçe ben yaşlandım.
İlkokula başladı, derslerle boğuşmacalar... Çözemediği sorularda yardım diye koştu. Okşanmış bir babalık gururu ile "ver bakalım çözelim" dedim.
Zorluklar ve kötülükler girmeye başladı hayatına, sevgiler, küslükler, sınavlar, stresler... destek oldum rahatlaması için. Ne de olsa kahramanı bendim onun!
Mezun oldu üniversiteden, üzülmesin diye tuttum gözyaşımı, ama içime aktı. Hüzünden değil, sevinçten, şaşkınlıktan, ne de çabuk büyüdü bu kız?
İş güç sahibi oldu, ilk maaşıyla yemek ısmarladı babasına, gururlandım yine. Büyümüş de kendi kazancıyla bana yemek ısmarlarmış!
Birisi girdiği hayatına, başta çok kıskandım, kıskanmaz mıyım ya? Ve de tedirgin olmaz mıyım hiç? Kim babasından daha iyi bakabilir ki kızına?
İstemeye geldiler, gençler anlaşmış dedim, yüzüklerini taktım. Yine tuttum gözyaşımı, yine aktı içime. Üzüntüden değil, sevinçten, bir burukluk da vardı tabi.
Düğününde oynadım, o kıskanç baba en çok göbek atan oldu

Ben oynamyacağım da kim oynayacak?
Zaman, bu kadar hızlı akmak zorunda mısın? Daha dün beyaz kundakta geldi kucağıma, şimdi beyaz gelinlikle gidiyor kendi yuvasına....
Anne oldu, hayatının bu en güzel deneyiminde yanındaydım yine, aşkla bakıyordu çocuguna, ben de kızıma ve torunuma.
O büyüdükçe yaşlandım ben, yaşlı bir çınar gibiydim, o ise hep gölgemde...
Bir yerden sonra artık ben yoktum, o ise yaşlanıyordu. Benim küçük meleğim, yaşlıyken bile küçücüktü benim için.
Fani dünya, dünyaya doydum da kızıma doyamamıştım ki, gidişime değil, onu arkadamdan ağlatmama yanıyordum.
Zaman, bu kadar hızlı akmak zorunda mısın? Sonra kendime geldim, yok yok toz kaçmıştı ...
Ömrün mutlu, huzurlu olsun güzel kızım. İyi ki varsın, iyi ki canımsın....
Bir kaç göz yaşı ile ıslanmış kağıtta, bir hatıra daha bırakayım sana
19.08.2023, gece yarılanırken...
Tüm kız babalarına selam olsun
(video sadece paylaşım için, profille hiç bir alakam yok)
https://www.youtube.com/watch?v=4g0EyaZVD2k