selam hocam,

ben hali hazırda kocaeli gebze,çayırova,darıca vb. bu işi yapıyorum fakat eskisi gibi yapmakta kolay değil yani bir mimar olarak sadece çizim aşamasından sonuna kadar gittiğinizi düşünürsek eğer sadece enflasyon pahalılıktan ziyade işçi grubunda çok fazla risk olduğunu görürsünüz.

eskiden elimizin altında çok fazla ekip vardı seçebiliyorduk şuan malesef ekipler bizi seçiyor ve de beş para etmeyecek işçiliklere ön ödeme yapmak durumunda kalıyoruz.

bazı arkadaşlar topraktan daire almanın kar/zararından bahsetmiş fakat eğer bu işi sürekli yapan bir müteahhit 1450 tl alışverişte 1000 tl alıyorsa eğer zarar değil tam tersi çok iyi bir kar eder.

şahsım adına aldığım o parayı yatırmak istemem ya malzemeye basarım veyahut farklı projelerde yatırımlar yaparım ve çoğu kişi de öyle yapıyordur.

eski mantıkla düşünen çocuğu arkadaş batmaya da mahkumdur. 300 lira ila müteahhitliğe başlayan çoğu kişi silindi battı gitti eğer elinizde binanın % 80 oranında yapacak güç yok ise hiç bulaşmamanızı dilerim.

keza sadece basit bir örnek vereceğim bu yıl ocak ayında 50 kg 1 çimentonun toplu fabrika alım fiyatı 55 tl idi şuanda ise 120 tl civarlarında çok büyük risklerde var.

en güzeli alıp / satmaktır yapmak akıl karı değil bu enflasyonda