BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunu evrimi reddedip gökten düşmüş bir erkek insan ve onun kaburgasından üretim bir kadın ile başlayıp, çocuklarını çapraz çapraz birbirleriyle evlendirildiğine inananlara göstermek gerekiyor. Onca arkeolojik bulguyu reddedip, binlerce yıllık eski insan fosillerini görmezden gelip her şeyin ilk insana öğretildiğini ama sonradan unutulduğunu ezberleyenler görmeli bazı şeyleri. Neden insanların bazıları çekik gözlü, bazıları pigme, kimi suyun altında 20 dakikadan uzun kalabiliyor, kimi komple siyah, kimi açık siyah, kimi kızıl, kimi sarışın, kimi esmer vs. dediğimizde yaratılırken oradan buradan karışım toprak alınmış da ondan diyenler oluyor, zeka testi gibi. Gözünün önündeki bilimi reddedip olmadık mitolojik masallara inananlar izlesin birazda, ben izleme kotamı fazlasıyla doldurdum. Kafası bulutlara değiyormuş, 950 sene yaşamış vesaire vesaire, buna inanılınca biri gelip x kişisi denizi yarmış dese inanan bulunur hatta kayadan deve çıkıyormuş, yılandan asa oluyormuş deseler bile inanan bulunur. İnsan hep insansa ne diye hala kuyruklu doğan bebekler var? İlk insan kuyruklu bir insan mıydı? Şuradan bile evrimi teyit etmek mümkünken masallara inanmak daha cazip geliyor, belki çarpılırız diye korkudan inanılıyor ama sonuçta inanılıyor. Sadece insanın körelmiş organları diye arama yapsalar görecekler ama ne mümkün, tarih boyunca açıklanamayan şeylere ilahi anlamlar yüklenmiş zaten o yüzden yadırgayamıyorum da. Konu kilitlenmeden yazmak istedim.
Çok güzel özetlediniz. Elinize sağlık.

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Büyük Türk alimi Cübbeli Ahmet Hocanın dediği gibi "Evrime evrilen Cehenneme devrilir." )))
13 milyar yıl yaşındaki evrenin ve sadece güzlenebilen evrendeki yüzmilyarlarca yıldız barındıran yüzmilyarlarca galaksinin dünyada 300 bin senedir varolan ve 60-70 sene yaşayan çok gelişmiş primatlar için yaratıldığına inanan elbette evrimi kabul etmez.
Bir insan koca evrenin kendi küçük hayatını sınava sokmak için yaratıldığına inanıyorsa bunun evrimle değil puf diye olduğuna da inanır.
İnanan insanları bilimsel veri ile deney ile gözlem ile ikna edemezsiniz )))
Bilim kendine bilimsel düşünme şeklini rehber edinen insanlar için vardır.

https://twitter.com/Zeus_yucegod/sta...EYOourn9g&s=19

Buna ne diyorsun dostum. Bunca kainat bayburtlu muhittin ustanın imtihani için mi yaratıldı diyorsun?