rowCount adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eczaneden kuvvetli bi ağrı kesici al ama bunu sürekli tüketemezsin aynı sorunu bende yaşadım 20lik dişden dolayı sıkışmış 2 gün devletle uğraştım antibiyotik verip genel cerrahiye gitmen lazım dediler orada randevu vermiyor.

500 liraya dişi çektirdim rahatladım
goalgo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Apse yaptığı için birçok dış birden ağrıyor gibi olmuş antibiyotiğe devam etmelisin ki iltihaplar kurusun diş kökündeki şişlik insin. Sonra bir iki gune kendiliğinden geçer ağrısı
caangoktuurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Sağlıkçı veya Diş hekimi değilim ama antibiyotik verdiğine göre iltihabı kurutmak istiyorlar ki müdahale edebilsinler. Buradan verilen önerileri pek ciddiye almanı tavsiye etmem ama Apranax vardı bana iyi gelmişti. Acile giderek durumu anlatabilir ve ağrı kesici iğne yaptırabilirsin. Geçici bir çözüm olsa da başka da yapabilecek bir şey yok. İlaçları da almadan önce mutlaka Eczaneye danış buradan söylenen ilaçları doğrudan alma. Neye alerjin var nasıl tepki verir bilemeyiz. Her insan da ilaçlar aynı tepkiyi vermeyebilir. Sağlıkla kal;

Selamlar, sevgiler.
selim5051 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karanfil yağı sür
Garfield adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
apse varsa kesınlıkle hekıme gitmen gereklı kı antibiyotik yazsın, apse yoksa ilacın majezik 100mg.

gerısıne aldırma.

yalnız majezik senın acını dındırecek agrını alacak ama sana cozum olmayacak bunu bılmenı ısterım.
mahmutcelik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Eğer Çürük Felan Varsa Mutlaka Yaptırın Gargara Kullanın Diğer Dişlere Bulaşmasın Bulaşırsa Çok Kötü Olur Ağrı İçin De Tavsiye Edeceğim Birşey Yok Bir Kaç Özel Doktor Daha Gezin Hepsi Farklı Bilgi Verecektir İşe Yarayacaktır Gezdiğiniz Doktorların Vereceği Bilgiler Önemli ! Mutlaka Gargara Kullanın Tavsiyem Geçmiş Olsun
smptc23 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam geçen birisi yine sormuştu , sizmiydiniz hatırlamıyorum .
Elektra fort ilacı tek geçerim alın bana dua edin.
Unbroken adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
salt soğuk su ile duş al adrenalin yükselince ağrıyı daha aza hissedersin belki.
Rimmose_99 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6500-7000 bin çok iyi hocam ben 40 bine yaptırıyorum 3 implant var kanal vs. birçok kalem var mutlaka yaptırın
Darkbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
çare apranax plus 550mg/30mg
zekikaynak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eczanelerde reçetesiz satılan Dikloron diye bir ağrı kesici iğne var ampul yani.. Bende diş ağrısı çekiyorum son günlerde ve sürekli evde de bulundururum.. Yalnız yaşamıyorsan birisi kalçadan uygular en azından 12-24 saat arası rahat edersin..

FrknYLMZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dişte enfeksiyon giderilmeden herhangi bir işlem yapılmaz. Bu yüzden antibiyotik ve yallah sizin tabirinizle. Ayrıca forumda sağlıkla ilgili konu açmak ve öneride bulunmak yasak. Ama insanımız döktürmüş yine. Buradan herkese şu sözü bırakalım "Hastalık yoktur, hasta vardır."Yani yazar burda diyor ki; sana çok iyi gelebilen bir ilaç veya alternatif tıp ürünü başka birini ölüme sürükleyebilir. Saygılarımla.
Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
diş ağrımı tek bir ilaç geçiriyor apranax mac 10dk parol,arveles vs tamamı hikaye
RewuLatioN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Madem her şeyi biliyorsunuz diğer hastalıklar gibi keşke direkt özeli de bırakıp self tedavi yapsaydınız kendinize..

Devlet hastanesinde MHRS ile geldiğinizde film çekilir bakılır , apse/enfeksiyon gelişimi görülüyorsa ve dişe göre dolgu/kanal/çekim randevusu verilir veya Ağız ve Çene Cerrahisine/Endodonti/Restoratif bölümlerine randevu almanız istenir size diş işaretleyip kağıdı veririz bunu Hekime götürürsünüz.
Diş etlerinden kan gelir bakımsız ,gerilemiş vb.. bir sürü sebep var 2 düşmanı var tütün ve alkol ürünleri tüketimi , bu durumda çok şey değilse det randevusu verilir ,uzmanlık istiyorsa Periodentolojiye randevu almanız istenir .
Özetle muayene yapılır yapılması gerekenler söylenir .
Sizin deyiminizle "yallah" demeniz sizin daha iyi uzman olduğunuzu gösteriyor sanırım kendi dişini kendin yapabilirsin .
Apse vb durumlarında işlem yapılmaz antibiyotik şart çünkü tedavi sonrası iltihap gelişip bambaşka sıkıntılara yol açabiliyor ayrıca Hekim ve Asiste eden kişiyi de riske sokuyor .
Öyle randevu alak gidek her şey o an yapılsın bitsin yok sistem ve düzen var yapılabilecek var yapılamayacak var. . geçenlerde sizin gibi biri özelde kanal yaptırmış çekim denilen dişi daha 2 gün kullanamadan apse bütün alt çeneye yayılmış , şimdi durumu daha vahim .
Geçmiş olsun .
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öneri yüzünden konun silinmiş.
Yine konu açıp öneri istemişsin.
Devletteki doktor gerekli öneriyi vermiş beğenmemişsin.
İltihap varken dişe hiç bir işlem yapılmaz, o röntgen çeken kanal tedavisi öneren dişçi de iltihap kurumadan dişine müdahale edemez.
Antibiyotiklerini saati saatine kullan.
Enfeksiyon azaldıkça ağrın da hafifler.
O ağrıyı normal oral ağrı kesiciler ile geçirmek pek mümkün değil.
İnsanların peynir ekmek gibi ilaç önermesini de dikkate alma.
Hele hele bir arkadaş evde kendisine enjeksiyon yaptırdığını söylemiş.
O enjeksiyon yapılırken kas yerine kemiğe sinire damara gelirse ne olacak?
Anatomi eğitimi almamış adama enjeksiyon yaptırmak tombala çekmeye benzer.
Enjeksiyon siyatik sinire gelirse geri dönüşü olmayan hasarlar oluşabilir.
Wallace adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doktora danışmanız daha doğru olur. Daha önce benzer bir ağrıyı çektim, Allah kimseye yaşatmasın. Doktor bana apranax plus vermişti, cidden etkili. Eczane vermez, reçeteli ilaç.
Tüm yorumlar için teşşekürler, ancak iltihap yok onun hakkında birşey demediler.