Herkese merhaba. 5 gün önce park halinde ki aracıma birisi vurup kaçıyor. Arabada maddi hasar mevcut. Trafik polisi çağırdık vur kaç olduğu için bizim gelmemize gerek yok dedi. Daha sonra bende ilçe emniyet müdürlüğüne gittim. Tanık ile birlikte ifade vermeye gittik vur kaç olduğu için ifademizi de almadılar. Bize dava açın dediler. Bende ertesi gün gittim dava açtım. Bu arada Görgü tanığı plakayı almış. Plakayı sorgulattığımızda bir holdinge ait çıkıyor. Holdingi aradım dedim size ait araç bana çarpmış dedim ve benden plakayı istediler. Evet, araç bize ait ama biz aracı Hedef Floya kiraladık dediler ve bana oranın numarasını verdiler. Bende hedef floyu aradım durumu anlattım. Onlarda bana aynı bünyede olup farklı şirketler olan tiktak uygulamasında kiralık olarak görünüyor dediler. Bu durumda dava açmanız gerekir dediler yani buradanda birşey çıkmadı. Bende kapı kapı dolaşarak kameralardan araca vurma anını tespit ettim. Davayı sulh hukuk mahkemesinden açtım. Mahkeme bilirkişi görevlendirdi. Yalnız bilirkişi benim aracıma yapacağı muayenede sadece aracın ne kadar edeceğini yazacakmış. (işte aracın şurasında şu var burasında bu var vs gibi) Kazanın sebebiyet verdiği hasarı ilgili birşey yazmayacakmış. Yani ilk mahkemede tazminat falan alamıyormuşum sadece arabanın değerine bakıyorlarmış. Bu dava sonucuyla beraber daha sonra asliye hukuk mahkemesinden dava açmam gerekiyormuş. Bende asliye hukuk özel kalemiyle görüştüm. Bana davanın 1.5 - 2 yıl süreceğini ancak bu yolla aracına verilen hasarın parasını geri alabileceğini söyledi. Valla bende yeni sürücüyüm çokta ne yapacağımı bilmiyorum. Sigortayıda aradım. Sigorta park halinde olduğu için sigorta işe yaramaz dedi.
Kısacası özetlemek gerekirse tiktakın aracı benim duran arabama çarpıyor. Çarpma anının görüntüsü ve plakası var. Trafik polisi gelip tutanak tutmuyor dava edin diyor. Dava açıyorum dava da en az 1.5 - 2 yıl sürer diyorlar. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Benim yapabileceğim başka birşey var mı arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim.
iyi ozaman, birtane dodge kamyonet alalım. yolda tum duran araclara vura vura gidelim. kamyonetimizide oradan uzaklastiralim. bize hicbirsey olmasin... iyiymis........
Sizden cok ben sinirlendim😡