caangoktuurk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Belki çok eleştiri alacağım ama gerçekten kendimi tutamadım. 2 büyük Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen depremde, Kahramanmaraş'ta oturmam sebebiyle doğrudan etkilendim. İşini yaptığım beni seven sayan dostlarımdan başka hiçbir yerden ne yardım ne destek alabildik. Verilen vergiler, kanalların; televizyonların, YouTuber'lerin veya belediyelerin kampanyaları nereye gitti bilmiyoruz. Maraş hâlâ depremi yaşıyor. Lütfen kusuruma bakmayın, bu sözleri acısı olan ve hâlâ bazı şeyleri unutamamış bir kardeşiniz/abinizin sözleri olarak kabul edin: ben ne kurum ne de kuruluş hiçbir yere yardım(sponsor) yapmam yapılmasını da doğru bulmam. Mümkünse doğrudan depremzede/afetzede ailenin bulunup destek verilmesi taraftarıyım. Gönüllülük esaslı başlayan projeler, giderek sponsor tanıtımı; depremzedelerin görüntüleriyle kitleye ulaşma ve bu kitleyi paraya çevirme gibi çeşitli simsarlığa döndüğünü bizler aylarca seyrettik. Sizlerde aynısınız ve yapacaksınız gibi bir iddiam yok lütfen yanlış anlamayın. Ancak ben güvenmiyorum. Kimsenin adına da konuşmak istemem ama büyük ihtimalle bu tarz projelere katılım az olur.

Selamlar, sevgiler.
Selamlar, maalesef ki aynı depremi en derin şekilde Antakya'da yaşamış ve her şeyini kaybetmiş biri olarak ben de sizinle aynı fikirdeyim. Bağış yapılması ve destek verilmesi çok güzel ancak bu bağışların kontrolü nasıl yapılıyor? Gerçekten merakımdan soruyorum. Nereye gidiyor? Neler yapılıyor? Evleri yıkılan, ailelerini kaybeden, hayatları mahvolan insanlara nasıl destekler sunuluyor? Keşke her şey şeffaf olsa. Çok ama çok üzgünüm gerçekten...