Merhaba,
2 gündür burnum akıyor, başım ağırıyor ve halsizlik yaşıyorum. Bu konuyla alakalı 18.08.2023 tarihinde Çam Sakura Şehir Hastanesinde acil erişkin biriminden giriş yaptım ve sıramı bekledim.
Sıra bana geldiğinde içeriye girdim ve doktor hanıma şikayetlerimi belirttim. Burun akıntısı, başağrısı ve halsizlik yaşıyorum dedim. Sonrasında bugün için işe gidemediğimi ve istirahat raporu yazıp yazamayacağını sordum.
Kendisi bana sadece yatış yapılan hastalara rapor verildiğini ve aile hekimime gitmem gerektiğini ve onların yardımcı olacağını söyledi. Bundan yaklaşık 1 ay önce klima çarpması sebebiyle geldiğimi ve istirahat raporu verildiğini söyledim sonrasında sisteme girdiğim için işlem yapamıyorum dedi ve istirahat raporunu vermedi.
Sonrasında aile hekimime gittim ve şikayetlerimi anlattım. Çam sakura hastanesindeki acil birimindeki doktor hanımın yönlendirmesiyle geldim dedim. Aile hekimim de bunu hep yaptıklarını ve bu yönlendirmelerin yanlış olduğunu söyledi, kendisi rapor yazacaktı fakat o doktor hanım sisteme giriş yaptığı için aile hekimi de rapor yazamadı.
Kısaca doktor hanım bana yanlış bilgi verip yanlış yönlendirmeler yaptı ve rapor alamadım.
Doktor hanımı sağlık bakanlığına şikayet ettim. Birazdan çıkıp hasta hakları birimine gidip orda da şikayette bulunacağım(Telefonları açmadıkları için kendim gideceğim).
Rapor konusunda nasıl bir yol izleyebilirim ? Aramızda sağlık çalışanı yada konuyla ilgili bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Hocam rapor yazmak doktor insiytafinde bir durumdur o tarz hastanelerde çalışan doktorlara günde yüzlerce bu tarz talep geliyor sürekli rapor verirlerse sağlık bakanlığı sürekli inceleme başlatıyor haklarında. Sağlık bakanlığı çok fazla baskı yaptığı için bu nedenle gerçekten sadece işe gidemeyecek derecede hasta olan kişilere vermeye özen gösteriyolar.
Sevgiler