Vallahi hocam eğri oturalım doğru konuşalım.
Hangi programları öğrenirse geleceğini başkalarının eline bakmadan sürdürebilir.
> Başkasının eline bakmak ne demek önce bunu açmamız lazım. Ben yaşım gereği yıllardır web sektöründe freelancer olarak çalışıyordum (22 yaşındayım henüz okumakla meşgulüm) fakat artık oyun geliştirmeye başladım. Bir Web geliştiricisi olarak herhangi bir firmaya da girilebilir, serbest olarak da çalışılabilir. Veya herhangi bir yazılım alanında da durum benzer şekilde işler. Kendiniz de çalışabilirsiniz, yerli yabancı firmalara da girebilirsiniz. Birilerinin eline bakmak gibi bir durum oluşacağını düşünmüyorum.
Bu eğitimleri evinde Udemy üzerinden alırsa başarılı olabilir mi?(Tavsiye ettiğiniz biri var mı?)
> Elbette Udemy gayet güzel bir platform fakat kimse darılıp gücenmesin özellikle TR eğitmenleri olayı başka yerlere çekip lafı uzatabiliyor, mümkün mertebe yabancı hocaları izlemesini tavsiye ederim. Kaldı ki bu alanda dil çok önemli. Türkçe altyazılı da izlenebilir ama el ile tutulur bir ingilizcesi olması şart. Onun haricinde zaten YouTube başlı başına bir derya deniz, Udemy'e gelene kadar YouTube üzerinden çok iyi seviyelere gelebilir.
Biz Ayvalık'ta yaşadığımız için yüz yüze eğitim alabileceği yer yok.
> Yüz yüze eğitime gerekte yok. Bende şu an Dikili'deyim. Sabah akşam internet üzerinden, hiç bilmediğim oyun sektörüyle ilgili çalışmalar gerçekleştiriyorum. Burada önemli olan azimli ve girişken olabilmek.
Sevgilerimle.