Çok atan tutan var.
Eve icraya gelemezler. 1 2 defa eve kadar uğrayıp rahatsız ederler ama icra olmaz. Maaş haczi olur 4te1 aylık kesilir. Maaş hesabı dışında olan hesaplara bloke konur. Akıllarına geldikçe seni arar para isterler. Tehdit ederler ama sadece tehdit olarak kalır. Bu dönemde faiz işler. Üstüne olan taşınmaz mallar ipoteklenir, satamazsın.
Bu süreç içinde banka senden hiç tahsilat yapamazsa ara sıra faiz silip ana para öde kapatalım diye arar. Yine çözüm olmazsa banka borcu varlık şirketine devreder. Ana paranın bile altında ödeme yapma şansın olabilir. Hiç olmazsa 10 yılda borçlar silinir.

Tüm bunların yanında asla avukata ödeme sözü verme, bir kağıda imza atma. Bunun sonucu hapse kadar gider.

++++ AYRICAAAA
Avukat evine gelir, komşuna, annene, babana, eşine her hangi birine borcun olduğunu, icradan geldiğini vs vs söylerse suç işlemiş olur. Senin borcunu senden başka hiç kimse ile paylaşmaya cesaret edemez. Geçen sene icramdan dolayı akıllı olan avukat evime gelmiş, olmayınca 3. katın zilini çalıp icradan geldiğini söylemiş. Açtım ağzımı, yumdum gözümü o gündür ne evime gelir, ne beni arar. En son geçenlerde sadece ana para ödersem borcun kapanacağına dair mesaj göndermişti.