EGOK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğim gibi Avusturya turistik vizeyi çok zor veriyormuş yani akrabalarımın vb olmasının önemi yokmuş galiba. O yüzden şansımı Avusturya yerine farklı daha kolay alabileceğim AB ülkeleri üzerinden başvuru yaparak vizem onaylanırsa Avusturya'ya geçmeyi düşünüyorum.

Ancak banka hesabında en az ne kadar göstermem gerekiyor, 1,5 yıllık şahıs şirketim bir avantaj yaratır mı acaba? (Genelde vize verirken orada kalacak mı diye değerlendirme yapılıyormuş ancak ben bu ihtimali azaltabilirim belki, çünkü işimin burada olduğun kanıtlamak amacıyla) veya neler yapmam lazım vize alma şansımı artırmak amacıyla onları merak ediyorum açıkcası.
Banka hesabınızda anlık ne kadar olduğu yada bir müddet x bir tutarın sabit kalması değil, hesabınızdaki organik hareket önemli.

Hangi ülkeden başvurursanız başvurun, konsolosluğa yazacak olduğunuz dilekçede giriş çıkış tarihlerinizi kapsayan bir program belirtin.

Örnek veriyorum:
15 Eylül 2023 - 30 Eylül 2023 Tarihleriniz olsun.
16 Eylül ile başlayan Turistik ziyaretimde şu şehirde şuraları ziyaret etmeyi, 17 Eylülde şurada bulunmayı planlıyorum şeklinde.
Başlangıç ve bitiş tarihlerini kapsayan seyahat sigortası, uçak bileti ve konaklama ile ilgili Bookinglerinizi de dosyaya eklemeyi ihmal etmeyin.
Göçmenlerden ötürü yoğunluk olduğunu biliyorum. Bu yüzden başvuru tarihinizden 15 - 30 gün sonrası seyahatinizin başlayacağı şekilde bir tarih belirleyin.