Merhaba,
Avusturya'da 2. derece akrabalarım var (Babamın teyzesi, kuzenleri vb) babam geçen 2-3 yıl önce Avusturya turistlik vizesi için başvurular yaptı ancak red edildi. Avusturya'da yaşayan gurbetçi akrabalarımdan/tanıdıklarımdan duyduğuma göre Avusturya turistlik vizeyi çok zor veriyormuş (diğer AB ülkelerinden daha katı kurallar).
Avusturya'dan davetiye gönderme imkanları var bana, ancak fazla bir etkisi olacağını sanmıyorum hatta hiç etkisi olacağını sanmıyorum çünkü Babama da göndermişlerdi red edildi.
Şuan bir işte çalışıyorum ancak yakın zamanda istifa edeceğim, adıma şahıs şirketi var (1,5 yıllık) mali değerleri fazla iyi değil. Sponsor olarak ailemi veya Avusturya'da yaşayan (vatandaş) akrabalarımı gösterebilirim, banka hesabında 50-70 bin tl gösterebilirim.
Vize alma olasılığım nedir? Önceden AB ülkelerinden Schengen vizesi almış veya deneyimli arkadaşlar bilgilendirme yapabilir mi?
Yakın zamanda kuzenlerimin düğünü olacak bir şekilde gitmem lazım, Schengen vizesine başvuracağım red alırsam, son çözüm olarak R10'da Polonya çalışma vizesi için danışmanlık sunan arkadaşları gördüm onlardan 2.000 € - 3.000 € arası ödeme yaparak danışmanlık alacağım. Ama bu kadar masrafa girmeden direkt başvuru yolu ile almak istiyorum.