Öncelikle uzun zamandır konu açmıyordum, kendi hedeflerimden bahsetmiştim bir kaç konuda ve neredeyse ulaşıyorum az kaldı diyebilirim.

bu süreçte yaşadığım zorlukları yazayım ki siz karşılaşmayın.

1- hesap kitap iyi yapın. Zamanında yapmadım, kar ettiğim sandığım çoğu üründen, satıştan zarar etmişim. Benim önerim olmazsa olmaz sellerboard.com. Kar, zarar reklam takibi herşeyi takip edebiliyorsunuz.

2- nakit akışınızı iyi ayarlayın. Bir ürün aldınız 3 ay vadeli şekilde. O ürünün ilk ödemesi cebinizde sermaye olarak olmazsa olmaz. Yani bu işe girecekseniz sipariş ödeme konularını gerçekten iyi takip etmeniz lazım. Yoksa batarsınız bu kadar net.

3- büyük oynayacaksanız, kredi erişiminiz olsun. Bunu neden diyorum, Amazon ara ara incelemeler yapıyor ve bu incelemelerde hakettiğiniz paraya bloke koyabiliyor. Geçen yıl 1,5 ay parama bloke koydu, kredi erişimim olmasa batmıştım.

4- zorluklarla sorunlarla hilelerle saldırılarla karşılaşacağınızı bilin. Rakip tüm stoğunuzu alıp, iade edip sizi batırabilir. Bunun için gerekli önlemleri alın. Rakip ilanınıza - yorum yıldız yaptırabilir, rakip ilanınıza yakın bir marka adı alıp, bu marka bana benziyor, bunu kapatın diye şikayet edip ilanınızı kapattırabilir. Bunlar sadece birkaç örnek.

5- ürünlerinizin ölçülerini iyi hesaplayın. Para sattığınızda kazanılmıyor, kargo ve nakliye ücretinden kar ederek kazanılıyor.

6- danışmanla çalışmak yerine ufak ufak para kaybetmeyi göze alarak kendiniz başlayın. Kimse işinizi sizden iyi bilmez ve takip etmez.

7- yapabiliyorsanız 1 ürüne 2 kişi girin ve alırken maliyetinizi aşağıya çekmeye çalışın. Örneğin bir ürün buldunuz; çorap. 1000 adet siz ürettirin, 1000 adet de arkadaşınıza ürettirin daha ucuza alın. Yani ben ürün buldum sadece ben kazanayım kafasına girmeyin. Her zaman yoldaş iyidir.

8- 1 yıl para kazanmayı unutun çünkü büyüdükçe size daha çok sermaye gerekecek ve cebinizdeki para daha çok gidecek.

bu da son 12 aydaki yakaladığım satış miktarı. Tahminim 6 ay içinde 100-120 bin Euro ciroları görürüm. Kar marjına gelince %10-20 arasında değişiyor. Bu kadar kar için bu kadar risk değer mi diyorsanız, bence değer çünkü marka yaratıyorsunuz. Uzun dönemde karlılık artacaktır.