SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
elimden geldiğince yapıyorum. konu icin teşekkürler size de gonlunuze saglik.

kedi kopeklerin isleri cok zor, bin yillarca isimize yaradigi icin evcillestiirdik, kendimize ve yasadigimiz alanlara bagladik onlari, simdi isimiz bitti yuksek oranda ve yasamalari icin elverissiz olan sokaklara saldik.

o trafikte ezilenleri gordukce icim parcalaniyor. sanki şehirler ssdece bizim malIimiz, bizim yasama alanimiz gibi orada yasama hakki olan diger canlilari gormezden gelerek, hatta dusmanlik ederek yasiyoruz insanoglu olarak ne garip.

lafa gelince herkes barinaklarq yollayalim diye agliyor, katiliyorum zaten artik bizim zalim şehirlerimiz, modern yapilarimiz onlara uygun degil de be kardesim hayatina kac barinaga destek oldun? kac gonullu kuruulusa bagis yaptin da neden barinaklara alinmiyor diye agliyorsun. sen destegini olursan ancak çözülür bu mesele. insanlari tehdit eden soka hayvanlarina ben de karsiyim ama cozum onlara dusmanlik etmek degil, bugun sokakta olma nedeni seni o sokaklarda binlerce yildir korumalarindandir.

sokak hayvanlari insanoglunun ne kadar bencil ve nankör olduğunun en büyük gostergesidir.
Katılıyorum, burada doğal yaşam parkı adı altında bir barınak açılmış. Ama öbürleri gibi değil. Yetkililer gönüllü olmuş gibi işlerini severek yapıyorlar. Hayvanlar barınaktan çıkıp geziyor sonra da geri geliyorlarmış. Her ile bu şekilde parklar açılsa ve hayvanlar "akli melekeleri yerinde kişiler tarafından" bakılsa bunca sorunların tamamı çözülmüş olacak.

Şu hayvanları hala daha birer obje veya oyuncak olarak görüyoruz. Bu ayıp bize yerer diyeceğim ama yetmiyor maalesef. Gün geçmeden yeni bir vaka ortaya çıkıyor. Eylem yok, tepki yok, duygu yok. Bana kalırsa ilk olarak şu durum çözülmeli.