elimden geldiğince yapıyorum. konu icin teşekkürler size de gonlunuze saglik.
kedi kopeklerin isleri cok zor, bin yillarca isimize yaradigi icin evcillestiirdik, kendimize ve yasadigimiz alanlara bagladik onlari, simdi isimiz bitti yuksek oranda ve yasamalari icin elverissiz olan sokaklara saldik.
o trafikte ezilenleri gordukce icim parcalaniyor. sanki şehirler sadece bizim maIimiz, bizim yasama alanimiz gibi orada yasama hakki olan diger canlilari gormezden gelerek, hatta dusmanlik ederek yasiyoruz insanoglu olarak ne garip.
lafa gelince herkes barinaklara yollayalim diye agliyor, katiliyorum zaten artik bizim zalim şehirlerimiz, modern yapilarimiz onlara uygun degil de be kardesim hayatina kac barinaga destek oldun? kac gonullu kuruulusa bagis yaptin da neden barinaklara alinmiyor diye agliyorsun. sen destegini olursan ancak çözülür bu mesele. insanlari tehdit eden sokak hayvanlarina ben de karsiyim ama cozum onlara dusmanlik etmek degil, bugun sokakta olma nedeni seni o sokaklarda binlerce yildir korumalarindandir. evcillestirdigin gibi simdi adabinla duzgun yasam yerlerine swn koyacaksin!
gecen bir yorum okudum kanim dondu. adam diyor ki sivrisinekten ne farki var, yani oldurelim demeye getiriyor.. boyle bir zihin engeli olabilir mi ya? senin de farkin yok sivrisinekten hatta daha tehlikelisin aslinda, neyse.m
sokak hayvanlari insanoglunun ne kadar bencil ve nankör olduğunun en büyük gostergesidir.