https://www.youtube.com/watch?v=DvkyJIAI1yc

Arkadaşlar 10 eylül 2022 de böyle bir metrobüs kazası gerçekleşti. Ben de akşam 6da işten çıktığımda metrobüse binmiştim ve beni çok arayan oldu işyerinden ve ailemden.
Hatırladığım kadarıyla 10-12 metrobüs önümde falan oldu kaza.

O gün metrobüs seferleri çift yönlü olarak durdu istanbulda toplu ulaşım durdu. Metrobüsler arka arkaya sıralandı ilerleyemedi. Metrobüslerden inen herkes otobüs duraklarına yöneldi.
Fakat şöyle bir sorun vardı insanlar arabaların olduğu yollardan yürümeye de başladıkları ve duraklar da ağzına kadar insan dolu olduğundan otobüse binmekte imkansızdı.

Metrobüsle devam edemiyorum, otobüse binemiyorum, taksiye binemiyorum, araç yolunda insanlar olduğu için araçlar da ilerleyemiyor. yürürken de yürüyüş trafiği var.
Arabayla eşime gel beni al da diyemiyorum onun gelmesi de mümkün değil trafik kilit olduğundan.

Velhasılı kelam insanlar yürüdüler marketlerden kimi su aldı kimi yiyecek aldı ve yürümeye devam ettiler.

O gün akşam 6 da yola çıktım eve vardığımda saat akşam 10du.

Bunu neden mi anlattım. İstanbulun sadece 1 metrobüs durağında gerçekleşen kaza bile toplu taşıma, araç trafiği yol trafiği herşeyi kilitledi istanbul felç oldu.

Bir deprem durumunda yolları insanları kilitlenmeyi tahmin bile edemiyorum. Herkes sokaklara çıkacak, telefonlar çekmeyecek, araçlar ilerleyemeyecek, toplu taşıma kullanılamayacak.
Çadırda veya sokakta yatayım kalayım desen buna ne alan var ne yer var. Arabanı bile park edecek yer bulamazsın.
Tam bir mahşer gününe dönecek durum.