Selamlar,
Biraz önce çarşıdan eve gelirken 3 şişe su almıştım yolda kedi köpek görürsem veririm diye. 2'si gitti, eve giderken bir tane daha gördüm yolun kenarında yatıyordu. Pisi pisi diye seslendim baktım cevap yok. Az yakınlaşınca öldüğünü anladım. Kim bilir açlıktan mı öldü susuzluktan mı yoksa sıcaktan mı? Sizden ricam arkadaşlar yarın veya ertesi gün diye ertelemeden tam şu an konuyu okuduğunuz anda bir kaba su ve yemek koyup apartmanın önüne koymanız.
Spordan geldiğimde öyle bir susuyorum ki denizler kadar su içebilirim. Ben 1 - 2 saat sonunda böyle hissediyorsam onca zamandır aç, susuz hayvanlar kim bilir neler yaşıyorlar. Biraz empati yapalım. İnanılmaz bir kıtlık çekiyoruz, hiç bir şey yok yeme içme için. Çevremizde ise insanlar var. Her biri istese karnımızı doyurup bizi besleyebilir. Fakat YAPMIYORLAR!!!Neden? "Amaan bir başkası zaten yemek ve su verir" kafasındalar çünkü. Böyle yapmayalım arkadaşlar.
Şu an herkes bir kap su ve yemeği her gün bir kaç kez bir yere koysun. Bu canlılar insanüstü yeteneklere sahip değiller. Biz nasıl akşama kadar bir şey yemezsek acıkıyorsak onlarda acıkıyorlar. 1 kere verip bırakmayın. Sürekli ama sürekli yemeklerini ve sularını tazeleyin.Hatta imkanınız varsa apartman önüne, şehir merkezine, restoran önlerine gibi farklı yerlere de bırakın. Diyeceklerim bu kadar. Çevrenizde su var ama içemiyorsunuz. Yemek var ama yiyemiyorsunuz.
Etrafınızdakiler size yemek ve su verebilir ama vermiyorlar. Böyle bir dünyada yaşadığınızı bir düşünün. Onlarda bu dünyada yaşıyorlar işte.Buraya kadar geldiysen güzel hocacım al bir tane büyükçe bir kap. Yemek koy, su koy ihtiyaçlarını gider.
Diyeceklerim bu kadar. Empati yapamıyorsanız, beni ilgilendirmez diyorsanız forum içinde beni engelleyin lütfen sizinle muhatap dahi olmak istemiyorum.