Abbozdag adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğru beni ilgilendirmiyor. Ev sahibini de ilgilendirmeyen bir şey var devletin belirlemiş olduğu %25 den fazla yapamaz.
Ayrıca evin kendini amorti etmesi de beni ilgilendirmiyor. Ev alıp yatırım yaptı diye illaki kar edecek zarar etmeyecek bir durum da yok. Yatırım yapıyorsan zarar etmeyi de göze alacaksın. İyi o zaman senin dediğine göre ev sahipleri zarar etmesin diye kiracılar acından ölsün.
İşte özel mülkiyetre tecavüzdür bu.
Bugün başkasının özel mülkiyetine tecavüz edildiğinde sesini çıkarmazsan yarın aynısı başına geldiğinde ağlamayacaksın.
İktidarlar kendi zırva politikalarının faturasını bir kaç sene önce süt üreticilerine kesiyorlardı, sonra bankalara kestiler bugün ev sahiplerine kesiyorlar.
Ben ülkeyi berbat yönetirim, ekonomiyi batırır enflasyonu patlatırım, dar gelirli ezilmesin diye ev sahiplerini kiracılarına sponsor yapalım diyemez kimse.
Beterin beteri var, sokakta yatan evsiz insanlar da var.
Devlet yarın herkes kirasını verdiği evinin bir odasına bir evsiz almak zorunda dese sineye çekip alacak mısın?
Kiracılar ölmesin diye ete %25 zam sınırı geliyor mu? Toplu taşımaya %25 zam sınır geliyor mu?
Böyle ekonomiyi batırıp sonra ev bedeline oranla 200 de 1 kira isteyen ev sahiplerine aç gözlü demek vicdansızlıktır.
Bir gün senin de canın yanar, devlet bir gün senin de hakkını gaspeder.
O zaman birileri karşına çıkıp banane deyince anlarsın.
Bu arada kirada evim yok, kiracı yok. Hatta ofisimde kiradayım.