Selamlar, bilgimiz olmadığı için yaşadığımız bir sorun hakkında aramızda bu konuda tecrübeli arkadaşlar varsa tecrübelerinizi ve fikirlerinizi öğrenebilmek adına sizlere danışmak istedim.
2016'ta dedemin ve sonrasında 3 yıl önce babaannemin vefatının ardından köydeki evleri, 3 kardeş arasında resmi olarak tapu - hisse devri - bölünmesi gibi bir işlem gerçekleştirmediğimiz için elektrik aboneliği aynı şekilde rahmetli dedemin üzerinden kesilmeye devam ediyordu ve babam ödüyordu. Birkaç gündür öğrendik ki bu durum galiba tasvip edilen ve normal kabul edilen bir süreç değilmiş. Sivasta elektrik idaresine bakan işleten Çamlıbel ile demin babam iletişime geçtiğinde mevcut aboneliğin sonlandırılıp yeni abonelik açılması gerektiğini söylemişler lakin açıkçası firmaların açılış işlemlerinde kazandıkları "hava parası" nedeni ile tek mecburi, yasal yol bu mu diye kafamıza takılınca bilgi almak istedim.
İnternetten araştırma yaptığımda ölüm işlemlerinde mal sahiplerinden birinin, ölüm belgesi ile birlikte noter imzası ile şirketlere devir için talepte bulunabileceği yazıyor lakin bu bilgiyi yazan siteler resmi, hukuki bir şeye dayandırarak bilgi veren siteler olmadığı için içimizde bu konuda tecrübeli biri varsa fikirlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
hocam ben kiracı olarak yeni taşındım. Eski kiracı vefat etmiş bu yüzden de e devlet üzerinden kolaylıkla abonelikleri üzerime alamadım ama ilgili yerlerin genel müdürlüklerine giderek kira sözleşmemle üzerime kolaylıkla aldım. Eski abonelikler iptal oldu. Sizde giderek evde yaşadığınıza dair resmi bir belge ile bence üzerinize alabilirsiniz.