Merhaba,

İşbankası tarafınca dün başlatılan esnaf ve ticari işletmelere özel %0 faizli 100 bin ₺ kredisi hakkında sizlere bazı bilgileri vereceğim mağlumunuz üzere bu tarz fırsatları kaçırmam ticari sicilim iyi olmasından dolayı bankalara fazla takılmam bu tarz olayları çok iyi değerlendirip sonuclandırırım

1. İşbankası size diyor ki; ben size 100 bin ₺ kredi veriyorum faizi yok ufak tefek kesintiler olacak hepsi bukadar

Ama işin içine girdiğimizde hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bankanın size zorunlu koştuğu bazı istekleri var önce bunlardan bahsedelim
  1. Ticari Kredi Kartı almanız,
  2. Çek/ Senet Paketi almanız,
  3. DijiKolay e-dönüşüm, e-ticaret ve yönetsel çözümler kategorileri altında yer alan çözümlerden en az birinden faydalanmanız,
  4. Açık Bankacılık ile diğer banka hesabı eklemeniz,
  5. Kredinize bağlı Ticari Hayat veya Ticari Kredi Bağlantılı Hayat sigortası yaptırmanız,

Yani size diyorki; yukarıda bahsettiklerimi benden alacaksın aslında bir nevi size başka şeyleri satma peşindeler ben bugün görüştüğümde şube çalışanlarına anlattım yazılım firmasıyız yurtdışı odaklıyız pos felan çek senet işimize yaramaz dedim çok sorun yaratmadılar ama çalıştan çalışana değişebilecek durum bazılarına zorunlu koşabilirler.

• POS / Çek Karnesi / KTMH / Asgari 2 Otomatik Fatura Ödeme Talimatı ürünlerinden ikisine sahip olmanız,
  • Findeks Paketleri / İş’te Ticari Koruma/ KOBİ Paket Poliçesi / İşyerimde Güvendeyim ürünlerinden birine sahip olmanız gerekiyor.

Burada ise ilk maddede 2 otomatik fatura ödeme talimatı veya diğer konuları istiyor. Diğer maddede ise yanlış hatırlamıyorsam en az 2 bin ₺ tutarındaki raporu alacaklarını söylüyor yani iki bin lira daha eksiye düşürüp findeks paketi aldıracaklar...

Asıl önemli sorun şurada size aslında kredi vermiyorlar.

Bankadaki görüşmemizde bahsi geçen tutarı sizin hesabınıza direk aktarmıyorlar. Size tek seferlik bir kart veriyorlar bu tutarı kartınızdan bildiğim kadarı ile direk çekemiyorsunuz internet alışverişleri v.s gibi yerlerde harcayabiliyorsunuz denildi aslında bir nevi tek seferlik kredi kartı gibi verdiklerini belirttiler. Beni üzen taraf bir noktada bu oldu o tutarı farklı yerlerde değerlendirebilirdim lakin en kötü posdan çekip %1.9 faiz oranını düşerek ufak bir rakam zararı da göz önüne alarak nakite dönüştebiliriz.

Buranın hesabını güzelce yaptıktan sonra yine paylaşabilirim ele geçecek net rakamı belirleyebiliriz. Fakat bankanın kredinin yanında birşeyler satmaya çalışma politikası ve kart olayı politikası biraz üzdü diyebiliriz.

Harici olarak vergi levhası, oda kayıtı, imza beyannamesi ve 2022 yada 2023-2. dönem vergi beyannamesini de talep ediyorlar. Buna göre işlemleri tamamlıyorlar. Harici olarak daha önce işbankasında hesabınız varsa 2023 yılında inaktif olarak gözükmesi lazım yani pasif hesap olması lazım 2023 yılında aktif ise bu krediden yararlandırmıyorlar.

İyi çalışmalar dilerim