Serbest piyasa kendi kendine oturur. Ekonomi kötüye gidip her şey arttıkça haliyle hem ev fiyatları hem de ev kiraları arttı. Denge bu şekilde oluştu, kimse bu fırsatçılık falan demesin. Ete süte peynire yumurtaya, AKARYAKITA korkunç zamlar geldi. Maaşlar da bunların yanında kısmen arttı. Piyasa dengesi için de ev kiraları arttı haliyle. Bunda anormal bir durum yok. Eğer ev sahibiniz sizden fahiş bir fiyat istiyor olsaydı emsal bir evi 15000'den daha ucuza bulabileceğinizi düşünüp direkt çıkardınız. Ama siz de farkındasınız bulamayacağınızın bu yüzden ev sahibine kızıyorsunuz. Ha işin sorunsuz kiracı boyutu var elbette. Şahsen ben olsam evimde oturan kişi sorunsuz biriyse emsalleri 15k ise ben 10k derdim, ama ne %25'le sınırlı kalırdım ne %50 ile. Çünkü ev sahibinin de harcamaları kat kat artmış. Siz de zor durumda kalıyorsunuz kendinizce haklısınız ama ev sahibinin de penceresinden düşünün olayı. Kısacası vatandaş olarak hepimiz zor dönemlerdeyiz.
Ev sahipleri evi yatırım aracı olarak görmemeli sözüne de katılmıyorum. Ev sahibi de değilim. İnsanlar neye yatırım yapacaklarına kendileri karar verirler, 2milyon, 3 milyon değerinde bir evde gayet yatırım aracıdır yani.