EKA Reklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir kira problemi de benden gelsin.

Bir yakınım Ankara'da yaşıyor. Geçen sene zam döneminde 5 senesi dolduğu için gerekli zam yapılıyor. Ev sahibimiz kanun maddeleri, emsal kararlar diye bir mesaj atarak kirayı güncel fiyatlara çekiyor. Hiç ikiletmeden istediği rakam veriliyor kendisine. Sonuç olarak hepimiz aynı ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyoruz. Anlayışlı insanlarız.

Ama kendini çok zeki zanneden ev sahibi bu sene 4.500TL olan kirayı %350 zam ile 15.000TL yapmak istiyor. Bir de ballandıra ballandıra anlatmış yok çevrede kiralar bu şekilde, şu şekilde.

%350 zam yapmanın mantığını bana açıklayın. Ama kavga gürültü olmasın konu altında lütfen.

Yani bende ev sahibiyim, benimde kiracım var. Daha 4. senesinde düzgünce aradım, durumlardan sıkıntılardan bahsettim. 2.200TL'ye oturuyordu, %25 zammın az olduğunu vicdanen rahat edemeyeceğini kabul etti. Emsal evler 13-15 bin TL bandında, 4.500TL yapmayı teklif etti. Kabul ettim, kabul etmek zorundayım. Hepimiz insanız, ah ile bana 10.000TL gelse ne olacak? Aradaki 5.000TL ile zengin mi olacağız? Kaldı ki ben bu evin kredisini ödüyorum, 2100TL. Bilmiyorum, gerçekten kendi kendimize, kendi milletimize ettiğimiz kötülüğü kimse kimseye yapmıyor.

Son olarak, Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.
Akif kardeşim boşta kiralık evin varmı )