Cyberless adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkesin başarı için kendi stratejisi vardır bana göre ortak nokta uzmanlaşmadır. Bir alanda uzmanlaşana kadar çok zaman harcar çok emek verir ama az para kazanırsınız. Uzmanlaşmak için ne yapmak lazım? Bol bol strateji öğrenip, deneme yanılma yoluyla hangisi tutana kadar pratik yapmak lazım. Ama tüm bu stratejiler aynı alana yönelik olmalı. Mesela tarih öğretmeni olan bir arkadaşa konu anlatımlarını powerpoint sunumu üzerinden 1-2 konu denemesini, daha sonra animasyon videolar şeklinde denemesini, daha sonra vlog tarzı sohbet içerikli kayıt almasını öneririz, bunların her birini dener ve hiç birinde de başarı sağlayamazsa kesin olarak başarı sağlayacağı şey artık o 2-3 konuyu çok çok iyi seviyede öğretecek duruma geldiğidir, yani öğretmenlikte uzmanlaştığıdır. Bundan sonra öğretmek için yeni stratejiler denemeye devam eder ve sonunda bir stratejide başarıyı yakalar, o strateji üzerinden uzmanlaşmış olmanında getirdiği konforla ciddi paralar kazanmaya başlar. Benden daha tecrübeli daha deneyimli arkadaşların da mutlaka katkıları olacaktır ama ben genel olarak başarıyı uzmanlaşma yoluyla elde ediyorum.
Teşekkürler