serterefendi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam olsun,

Aç avucunu çiğdemi vereyim sana
Bak güzel insan yaşını bilmem ama küçüksen bir büyük tavsiyesi vereyim yok büyüksek bir kardeş tavsiyesi vereyim haddimi aşarak.
Kimse için kendi yolundan çıkıp onların yoluna girme.
Seni sen yapan değerlerden taviz verme.

Evet, dava edersen kimse sana niye ettin diyemez ve çatır çatır tazminatını alırsın.
Kimsede neden yaptın demez ama insanın kendi kendisine dedikleri kadar önemli değil bu.
Ben bu tip durumlarda hiç bir ego, parasal ya da adalet tatmini için olmadığım birine dönüşmedim en azından bugüne kadar başardım ve iç huzurum çok yüksek.
Karındaki büyük ayıp ve terbiyesizlik etmiş ama seni yapmayacağın bir şeyi yaptıracak imkanı tanımaman lazım derim.
İnsanların anne babasını kullanarak bile yaptığı küçültücü şeyleri tiksinerek geçerim ama bir insanın kendi olduğu kişiye uymayan davranışları bir başkası yüzünden yapmasını acıyarak izlerim.

Şu konuda yanlış anlaşılmak istemem; ben böyle biri değilim dediğin için bu şekilde yazdım. Eğer dava açarım, uğraşırım, pislikse pislik diyen biri olsaydın o zaman açmazsan davayı yine aynı şeyleri yazardım.
Benim kabul edemediğim şey bir insanın bir başka insana kendi yapacaklarını belirleme hakkı vermesidir.
Düşen kabukları ve okurken ekrana fırlattığın çiğdemleri de toplarsın
44 yaşındayım. 14 yaşında ailemden ayrılıp yatılı okula gittim. O günden sonra da evlenene kadar yani 20 sene yalnız yaşadım. Yaklaşık 20 senelik bir çalışma hayatım var. Türkiye'nin 6 farklı şehrinde hayatımı sürdürdüm. Yani hayat tecrübesi olarak fena sayılmam Kendi kişisel değerlerimden asla ödün vermem. Fakat bu konuda çok kararsız kaldım. Bir yanım boşver Allah'ından bulsunlar derken, bir yanım yapılan bunca şeyden sonra en azından biraz canları sıkılsın diyor. Bu yüzden belki de düşündüklerime destek olur diye bu konuyu açtım.

Yani bu konu, tazminat davası açayım paramı alayım diye açılmadı. Öyle bir niyetim olsaydı, mahkemeden tebligat gönderin öyle çıkacağım derdim. Fakat benim ve ailemin vicdanı ile para için oynamalarına çok sinir oldum. Böyle olmamalı. Bana açıkça "Biz burayı daha yüksek bir kiraya vereceğiz kusura bakma deselerdi ve istedikleri kirayı veremeyecek olsaydım, Yaradan şahidimdir tek kelime etmezdim". Umarım anlatabilmişimdir.

Bu arada görüş belirten herkese teşekkür ederim. Tek tek alıntılayamadığım için lütfen kusura bakmayın. Mahkeme için herhangi bir masrafım olmayacak. Avukat arkadaşım oluyor.