Bende bu konuda araştırma yapıyorum ama kafam çok karışık. Yüklü alım veya satım yapanların alıcı satıcı olduğunu binance trades bölümünden görebiliyoruz. Fakat alım yapanın pozisyonunu göremiyormuyuz yani long mu açtı short mu açtı. Bu konuyu biraz açabilir misiniz ?
biri yuklu alim yaptiginda volatil bir mum gorursun, bu muma bakarak analiz yapar insanlar yukselis yada dusus yonunde karar verir. Olay yuklu yatirim yapan kisinin alim mi satim mi yaptigini tahmin etmek zaten. Sen alım yaptın uçarsa 10 birim hedef koyar alıp çıkarsın eğer çakılırsa 1 birim stop ile çıkarsın bu şekilde uzun vadede kazançlı çıkmak mümkün.
Manipulasyon olarakta örnek veriyorum APTUSDT grafiğinde microsoftun ortaklık haberi yayınlandıktan sonra hacimli bir mum geldi ardından %20 civarı pump oldu, bunu grafikten anlayamazsın ama grafik zaten pozitifken bu tarz haberler geliyor, kimse düşen malın reklamını yapmıyor.
Btc yön konusuna gelirsek, btc 1 aydır yatayda yavaş yavaş hareket etmeye başladı, ama btcyle uğraşmak yerine altcoinlere kafa yormak daha mantıklı haftada 3-4 coin %20 üstü pump yapıyorkan btcde %1 peşinde koşmaya gerek yok