Hocam o dayının fikrinin değişmesi bir makarnaya bakar. İnsanların neredeyse tamamı bir tercih yaparken son tecrübesini dikkate alıyor. Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de o maalesef. Bu gibi konularda bir insanın fikrini değiştirmek imkansız. Konu Atatürk olmadığı sürece tartışmalara girmiyorum. İnanın ışığı görebilecek seviyede kişiler değiller. Kendinizi yorduğunuzla kalırsınız.
Evet bir makarnaya bakabilir ama bu bile sabit fikirli olmadığını, her an fikrini değiştirmeye hazır olduğunu gösterir. Tamam daha fazla veren tarafın fikrini kabul etmeye müsait olsa bile fark etmez, neticede sabit fikirli diyemeyiz. Çok mu iyimserim bilemiyorum ama insanlar kendilerini güncellesin, fikirlerini rahatça değiştirebilsin istiyorum. Bizde geri vites olmaz, erkek adam söylediğinden cayar mı gibi garip cümle yapıları mevcut bizde, yeri geliyor birileri fırıldak gibi dönüyor, sürekli dönüyor hızına yetişemiyoruz ama yeri geliyor yeni bir bilgi ile mevcut fikrimizi değiştirmeyi kabullenemiyoruz, yediremiyoruz lafımızı çiğnemek, kendimizi reddetmek gibi algılıyoruz. İşte kırılması gereken bu önyargı, ön kabul.