hocam bizim ülkemiz de elektrik doğalgaz birim fiyatları aynı ancak su olayı çoooooookkk farklı her il hatta ilçe ilçe bile farklı hemen izah edeyim bizim burada (Yalova/Altınova) kartlı su sistemi var evime 50 lira aliyorum 45-50 gün gidiyor dükkanına 100 aliyorum 30-35 gun gidiyor istanbuldan veya baska illerden misafirlerim geldiğinde şok oluyorlar
Keşke elektrik ve doğalgaz da boyle olsa elektrik 10.000 ile 12.000 arasında geliyor
Doğalgaz ise
5.000 ile 6.500 arası geliyor

Dükkan açalı 2 yıl oldu 2 yıl önce ilk 5-6 ay faturalarım
Elektrik
1500 civarı
Doğalgaz
600/750 gibi geliyordu

Şimdi bir esnaf olarak ön cephede savaşanlar biziz bence onlar ca toptancı ile çalışıyor yüzlerce müşteri ye hizmet verirken diyalog içinde oluyoruz piyasa çok bozuk ve sağ görüşlü bir vatandaşım üzülerek söylüyorum uzun zaman önce hükümet kontrolü kaybetti müdahale etmeyi çok denese de nafile bu saatten sonra çok büyük bir atılım yapması gerek yer yerinden oynaması lazım kii zanlımca yakında olucak ama yerel seçimleri bekliyorlar çünkü en az iki yıl büyük zahmet li zaman zaman kan da döküleceği bir süreç olucak bu sebepten tam kontrol olması için yerel seçimler bekleniyor
Şimdi koyun o bu saçma sapan boş yapanlar peşin peşin söylüyorum kimse kimseyi aşağılayıcı konuşmasın ben fikrimi beyan ediyorum bunların sebebi biziz halk yani halkımız aç gözlü kindar doyumsuz piyasa karışık diye bire on katan bunu gören on'a yüz katıyor devlet önlem alıyor bizim çakallar arka yolunu bulup sahtekârlığa devam ediyor bizim hükümeti konuşma yı bırakıp halka nasıl bilinçlendirebiliriz nasıl haram yememeği öğretiriz bunu tartışmak lazım böyle o ona koyun diğeri hayır sensin koyun diyerek bu ülke düzelmez sen ben biz çevremizde kiler eksiksiz vergisini verirse kaçak elektrik kullanmaz kullandırtmaz ise açık kapanır bu yüksek vergileri faturaları ödemeyiz nacizane görüşüm budur