Öncelikle merhabalar,
Sayın
@nezirburak ;
Bu konuda hem teknik hem de iki taraf arasında biri olarak detay vermek istiyorum. Öncelikle şunun altını çizmek isterim.
Avukat olabilirsiniz yada herhangi bir hukuk görevlisi. Konuşma üslubunuz iğneleyici ve gerçekten üst telden konuşma türü. Antipatik bir dil ile yazmanız sizi ayrıca haklı bile olacak olsanız negatif bir durum gibi gösteriyor. Dostane bir şekilde Şahsi tavsiyem bu üslubu en azından yazılı dilde topluma açık platformlarda daha farklı şekilde kullanmanızdan yanadır.
Diğer konulara gelince , kullandığınız firmanın sözleşmesinden bahsetmişsiniz , bunun geçerli olmadığını ( Doğal olarak size göre sahte ) hizmet alımı esnasında kabul ederek bknz:
https://i.imgur.com/4lTynyI.png hizmeti almak zorunluluğunuz yoktu. Bahse konu maddeyi okudum ve anladım ibaresini seçerek kayıt olarak hizmeti kabul ederek alıyorsunuz. Madem geçerli değil neden aldınız o zaman bu ürünü ?
İkinci olarak aldığınız ürünlerin kullanım süreleri mevcut. Sanırım aylık periyotta olan ürün alıyorsunuz yine bu süre sonrasında zaten ürün kapatılması akabinde ürünün kullanımdan tamamen kaldırılması firma nezdinde istediği şekilde muhafaza edilmesini sağlayabilir. Nitekim siz kapanmış , silinmiş diye tabirlediğiniz ürünlerin YEDEKLERININ Muhafazası da sitenin yayını kadar hem maliyetli hemde hizmet olarak sunulur. Barındırılan yedeklerin muhafazası da aynı şekilde tüketim ve ücrete tabidir. Kullanıcı ödemesini yaptığı zaman yedek üzerinden yeniden sistemi reactive edebilir. Burada sizin verilerinizi HOST sunucusunda tutar diye bir taahhüt yada ibare yok. Zaten firmada yedeklerinizi aktif edeceğini belirtmiş.
İletisim konusunda da firma mailleri ile alakalı yollar akabinde erişip erişemediğini bilemez. Otomasyon sistemleri de zaten bir den fazla mail size atmaktadır. En kötü bu 3 aylık periyot üzerinde 20 'ye yakın mail attığını düşünüyorum. Hiç biri gelmedi diyorsanız oda çok ilginç oluyor. Ama şöyle düşünün bir firma yiyecek satsa , kişi bunu yedimi , sindirdimi diye takip etmez. Varsa sorununuz yazarsınız yardımcı olurlar.
Mesleğinize istinaden de firmanın çalışma şeklini ve uslubunu beğenmemişsiniz. Açıkçası burada ki bir çok kullanıcıda sizin bu tavrınızı beğenmemiştir. Herkese istediğiniz şekilde ve imada bulunuyorsunuz ama size biri bir sey dediği zaman istediğiniz kelime ve üslubla hitap edebiliyorsunuz. Bunun da altını çizmek isterim.
Çalıştığınız sistemlerin tamamı otomasyona bağlıdır. Bunu çevrenizde ki bir çok Bilir Kişi ile 'de paylaşabilir bu durumu detayları ile öğrenebilirsiniz. Firma otomasyona bağlı şekilde işlem yaptığı gibi kısmi bölümlerde manuel işlemlerde gerekebilir. ( Hesabın yedekten geriye gelmesi vs. ) Bu gibi durumlarda her iptale düşen, her zamanı geçen ürünlerin 3 - 5 aylık olarak geriye dosylarını tutmak hem zor hemde maliyetlidir. Bunun için dosyaların muhafaza şeklini en minimal maliyet şeklinde yapılandırır. Buda firma tercihidir.
Son olarak size taaahüt edilen ödeme yaptığınız üzereki süreçte firma sabit politikası ile gidebilir ama belirttikleri sözleşmede haber vermeden değiştirebileceğini yazmışlar. Bknz :
https://i.imgur.com/8NAD8ZE.png
Altını çizerek size bilgi vermek isterim. Hosting işi tek bir ürünle sunulan bir hizmet değil. Bu politikada alt yapı hizmetlerinde ki ( Verimerkezi alanı, elektirik maliyeti, hat maliyeti, lisans maliyeti, personel maliyeti, donanım maliyeti ayrıca dövize istinaden artışlar ) genel değişiklerin hepsini size bildiremezler. Zaten bu sebeple dönemsel ödemeler alıyorlar. Buna istinaden de değişikler yeni dönemde faturalanıyor. Sistem de zaten öde - kullan şeklindedir. Ödemeden ürünü alıp kullanamadığınız gibi , ödemeden de hizmetin sürekliliği sağlanamaz. Firmalar da buna göre durum alıyor. Aktif yayından alıp yedeklerinizi tamamen yok etmemelerinin sebebi işe bu şekilde 2 3 ay yada farklı bir sürede müşteri geri gelirse bedelini öder ve sistemini aktif ederiz diye. Hizmeti kaldırmaz / kapatmazsa firma kullanıcı bazen ödeme dönemlerini takip etmiyor , bakmıyor , kontrol etmiyor. Her kullanıcı kendi hizmetinden sorumlu ne yazık ki.
Özetle firma şu anki durumda haklı gözüküyor. Dilerseniz bu konuda yetkili mercileri zaten biliyorsunuz. Ama firma burada size yapıcı olarak hizmeti aktif edebileceğini de belirtmiş. Siz üzüm yemek taraftarımı yoksa şu an normal olması gereken süreci yaptığı için Hukuk alanındaki bilginizle aba altından sopa göstererek istediğinizi mi yaptırmak istiyorsunuz onu anlamadım.
Özetle bu konuda ne yazık ki firma ile çalışma şartlarını kabul ettiğiniz sözleşme gereğinde haksızsınız.
Forum kuralları gereğincede R10 kullanıcılarına karşı kullandığınız Üslup sebebi ile de Forum yetkilisi sizi uzaklaştırmış.
@Burti ;
Kişi ile alakalı olarak yedekleri konusunda da özellikle yardımcı olursanız sevinirim.