vicdum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabii ki açıklayabilirim,

1 - Hizmet ön ödemeli olduğu için faturanın bir taahhüdü barındırdığını düşünmüyorum. Çıkan fatura kesildiği tarihten itibaren ileriye dönük bir fatura dönemi boyunca kullanmak için oluşturuluyor sonuçta. Çıkan tüm faturalar son ödeme tarihinden önce ödendiyse yani bir sonraki fatura döneminde kullanılacak hizmetin ücreti içinde bulunulan fatura dönemi sona ermeden önce ödendiyse zaten hizmet devam ediyor demektir, iki taraf içinde problem yoktur bu durumda. Ancak şuana kadar ücreti ödenen hizmet süresi bitmiş ve bir sonraki fatura dönemine geçildiyse hizmetin ön ödemeli olmasından kaynaklı hizmeti askıya almak ya da sona erdirmek firmanın inisiyatifi. Eğer firma inisiyatif göstererek hizmetin ücreti ödenmediği halde hizmetinizi açık tuttuysa, açık olan süreç boyunca çıkan faturaların ödenmesi sizin borcunuzdur. Tabii bu bir inisiyatif olduğu için ödenmemiş faturalara rağmen 2 fatura dönemi hizmeti aktif bekletip 3. dönemde kapattılar ve verileri sildiler ise bu süreçten sonraki faturaları ödemenin yeni bir hizmet almaktan farkı olmadığını düşünüyorum.

2 - Mail bilgilendirmelerinin takip edilmesini belirtiyorlar mı ya da nerede belirtiyorlar bilemiyorum ancak 3 yıldır mail ile ulaşabildiler ise 3. yıldan sonra maillerin ulaşmadığını düşünüp de farklı bir yol ile bilgilendirme göndermek açıkçası benim aklıma gelmezdi.

3 - Sitelerindeki kullanım şartları içerisinde "5.2: BurtiNET önceden haber vermeksizin fiyatlar ve tarifeler üzerinde ileriye dönük olarak değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Müşteri iş bu değişiklikler konusunda şimdiden oluşabilecek değişiklikleri kabul, beyan ve taahhüt eder." şekilde yazılmış.

4 - Bu yorumunuzu sanırım gözden kaçırmış olacağım ki görmemiştim.

5 - Mesafe anlayışım firmanın laubali cevaplar vererek sizi geçiştirmesi yerine tüm mesajlarınızı düzgün bir şekilde cevaplayarak mağdur olmanızı da engellemek için yedekleri kurtarmalarını içeriyor.
1 - Hizmet ön ödemeli olduğu için faturanın bir taahhüdü barındırdığını düşünmüyorum. Çıkan fatura kesildiği tarihten itibaren ileriye dönük bir fatura dönemi boyunca kullanmak için oluşturuluyor sonuçta. Çıkan tüm faturalar son ödeme tarihinden önce ödendiyse yani bir sonraki fatura döneminde kullanılacak hizmetin ücreti içinde bulunulan fatura dönemi sona ermeden önce ödendiyse zaten hizmet devam ediyor demektir, iki taraf içinde problem yoktur bu durumda. Ancak şuana kadar ücreti ödenen hizmet süresi bitmiş ve bir sonraki fatura dönemine geçildiyse hizmetin ön ödemeli olmasından kaynaklı hizmeti askıya almak ya da sona erdirmek firmanın inisiyatifi. Eğer firma inisiyatif göstererek hizmetin ücreti ödenmediği halde hizmetinizi açık tuttuysa, açık olan süreç boyunca çıkan faturaların ödenmesi sizin borcunuzdur. Tabii bu bir inisiyatif olduğu için ödenmemiş faturalara rağmen 2 fatura dönemi hizmeti aktif bekletip 3. dönemde kapattılar ve verileri sildiler ise bu süreçten sonraki faturaları ödemenin yeni bir hizmet almaktan farkı olmadığını düşünüyorum.

Bu konuyu defalarca izah ettim. Ağustos 2023 faturası önceki hesabımın bilgileriyle henüz düzenlenmiş ve ödeme gerçekleştirilmiş. Neden yeni bir hizmet başlatılıyor? Yeni bir hizmet ise neden önceki hesabımın bilgileriyle yapılıyor bu?