Merhabalar,
Düşüncenize saygı duyuyorum fakat yazdıklarınıza ilişkin bazı noktaları ben anlamadım, siz belki açıklarsınız. (Konuya dahil olduğunuz için yorumunuza karşılık soruyorum)
1- Fatura bir taahhüdü barındırmaz mı kendi içerisinde? 8. ay faturasının düzenlenmiş olması ve süresinde ödenmiş olması hizmetin devam ettiğini göstermez mi? Yani hesabı dondurdunuz fakat faturayla sonraki ayın karşılığını da talep ediyorsunuz. Talep etmeniz gayet makul, talebiniz karşılığında bu fatura da ödeniyor. Bu doğrultuda benim aynı şartlarda kullanıma devam etmem gerekir diye düşünüyorum.
2- "Yine de mail yoluyla bilgilendirme de yapılmış zaten, bunun da sms olması gibi bir zorunluluğu olduğunu sanmıyorum." Ben de size katılıyorum fakat 3 yıldır müşterisi olduğunuz sözüm ona "bir kuruluşun" bu konuyla ilgili size ulaşmamış olma ihtimalini gözetmenin haklı bir beklenti olduğunu düşünüyorum. Nitekim mail ile bilgilendirmeleri takip etmem gerektiğiyle alakalı bir düzenlemeleri de bulunmuyor, ben göremedim ama varsa, bu bana kullanıcı sözleşmesiyle usul olarak izah edilmişse tabiki de haklılar fakat her ne olursa olsun 8. ay fatura edilmişse bana aynı şartlarda hizmetin devam ettiğini bildirmiş oluyorlar. Ben de ödeyerek aynı şartlarda hizmeti almaya devam edeceğimi bekliyorum, bunda yanlış olan nedir? Hesabı dondurmak ayrı hesabı silmek ayrı sonuçlar doğuruyor. Bu konuda mağdur edilmiş olduğumu paylaşmak sakıncalı mıdır?
3- "Fiyat artışı olarak kullanım şartlarında da sonraki ay için fiyatların değiştirilebileceği belirtilmiş, taahhütlü bir hizmet de olmadığı için sonraki fatura tutarını ödeyip hizmete devam etmek de alıcının sorumluluğu. Ödenmediği taktirde verileri tutmak ve verileri yedeklemek firmalar için büyük bir yük ki şartlarda yine bunu yapma zorunluluğu edinmediklerini belirtmişler." bu konuyla alakalı bilgilendirmeye ben erişemedim, rica etsem paylaşır mısınız? Keşke benimle önce bunu paylaşsalardı tartışmaya girmek yerine. Paylaşmanızı rica ediyorum.
4- "Son olarak, ödeme aracısının kart kaydetme özelliği de tamamen aracının sağladığı bir araç ve bu aracıyı kullanan firmaların kartlara hiçbir erişimi olmuyor ve kendi kafalarına göre ödeme alma şansları da bulunmuyor. Aracı ödeme firmasına kart kaydetmek kesinlikle ana firmayı bağlayan bir şey değil sadece bir ödeme kolaylığı." bu konuyla alakalı zaten kendilerine hak verdiğimi belirttim, birçok benzer sistem kullandığımız için kaydedilmiş olan sistemlerden olarak hatırladım fakat öyle olmadığını zaten platformdaki yorumlarımda belirttim.
5- "Firmanın bu kadar olaya rağmen hala mesafesini korumasını ve müşteriyi mağdur etmemek için yedekleri kurtarma çabasını da tebrik ediyorum." Mesafeyi korumaktan kastınız beyfendinin mesajları mı? Mesafe anlayışınız bu mudur? Merak ettim.
Tabii ki açıklayabilirim,
1 - Hizmet ön ödemeli olduğu için faturanın bir taahhüdü barındırdığını düşünmüyorum. Çıkan fatura kesildiği tarihten itibaren ileriye dönük bir fatura dönemi boyunca kullanmak için oluşturuluyor sonuçta. Çıkan tüm faturalar son ödeme tarihinden önce ödendiyse yani bir sonraki fatura döneminde kullanılacak hizmetin ücreti içinde bulunulan fatura dönemi sona ermeden önce ödendiyse zaten hizmet devam ediyor demektir, iki taraf içinde problem yoktur bu durumda. Ancak şuana kadar ücreti ödenen hizmet süresi bitmiş ve bir sonraki fatura dönemine geçildiyse hizmetin ön ödemeli olmasından kaynaklı hizmeti askıya almak ya da sona erdirmek firmanın inisiyatifi. Eğer firma inisiyatif göstererek hizmetin ücreti ödenmediği halde hizmetinizi açık tuttuysa, açık olan süreç boyunca çıkan faturaların ödenmesi sizin borcunuzdur. Tabii bu bir inisiyatif olduğu için ödenmemiş faturalara rağmen 2 fatura dönemi hizmeti aktif bekletip 3. dönemde kapattılar ve verileri sildiler ise bu süreçten sonraki faturaları ödemenin yeni bir hizmet almaktan farkı olmadığını düşünüyorum.
2 - Mail bilgilendirmelerinin takip edilmesini belirtiyorlar mı ya da nerede belirtiyorlar bilemiyorum ancak 3 yıldır mail ile ulaşabildiler ise 3. yıldan sonra maillerin ulaşmadığını düşünüp de farklı bir yol ile bilgilendirme göndermek açıkçası benim aklıma gelmezdi.
3 - Sitelerindeki kullanım şartları içerisinde "5.2: BurtiNET önceden haber vermeksizin fiyatlar ve tarifeler üzerinde ileriye dönük olarak değişiklik yapma hakkını saklı tutar. Müşteri iş bu değişiklikler konusunda şimdiden oluşabilecek değişiklikleri kabul, beyan ve taahhüt eder." şekilde yazılmış.
4 - Bu yorumunuzu sanırım gözden kaçırmış olacağım ki görmemiştim.
5 - Mesafe anlayışım firmanın laubali cevaplar vererek sizi geçiştirmesi yerine tüm mesajlarınızı düzgün bir şekilde cevaplayarak mağdur olmanızı da engellemek için yedekleri kurtarmalarını içeriyor.
*Daha fazla mesaj yazılmamasını içeren moderatör mesajını yanıtı yazdıktan sonra gördüm, üzgünüm.