İki Tarafı da tanımıyorum. Eğer firma yasal olarak satış sözleşmesinde verilerin silinmesi ile alakalı bir bilgi mevcut ise ben firmanın yerinde olsam eski verilerini dahi vermezdim.

durum ile alakalı olarak yasal konulara girmek istemem bilgim dahilinde değil ama sözleşmede yazıyorsa harfiyen uyardım firmanın yerinde olsaydım.

Gelelim etik noktasına
anladığım kadarıyla aylık ödenmesi talep edilen bir hizmetin 3 aydır ödemesi yapılmıyor.
1: firma ilk ay sistemin veri akışını durdurmayı tercih etti mi? eğer tercih etmediyse neden etmedi ben yerinde olsaydım ödeme gelmediğinde durdurma işlemini yapardım. eğer firma zaten durdurma işlemini yaptıysa şikayet konusunu geçtim alıcının bu konu hakkında konuşması tamamen firmaya karalama olarak düşünürdüm. (şahsi fikrim)
2- Alıcının sohbet içerisinde "Anladığım kadarıyla" avukat olması ile birlikte gelen bir özgüvenin bana kalırsa sağlıklı ve doğru iletişimi engelliyor. tam tersi tepeden bakış ve suçlayıcı bir konuşma var ki 3 ay sonra sistemi kapatan bir firma yetkilisi kesinlikle bunu hak etmiyor. alıcının özür dilemesi uygun olacaktır diye düşünüyorum.

Firma Sahibini kişisel olarak haklı bulmakla birlikte (altını çiziyorum yasal mevzuatı ve sözleşmeyi bilmiyorum) BEN yerinde olsaydım veri paylaşımını kesinlikle yapmazdım ve konunun kilitlenmesini talep ederdim. alıcının konuşması bu üslubu gerektirmeyen bir yapıda olması gerekirken bu denli yapmazsan vb. cümleler kurulması profesyonel bir avukat için doğru olmadığını düşünüyorum.

konunun çözülmesi dileğiyle.