Ben invisalign şeffaf plak tedavisine başladım hocam yaklaşık 140 gün oldu. Benim dişlerim haddinden fazla çarpık sizin yamukluk seviyesi nedir bilmiyorum. Tahmin edilen tedavisi süresi 1 buçuk 2 yıl ve toplam 55 plak.
Tedavi öncesi kontrolde plak için uygun olup olmadığı kontrol ediliyor eğer uygunsa ölçüm yapılıp plaklar hazırlanıyor ve size simülasyonda öncesi ve sonrasını gösteriyorlar dijital olarak. Bazıları 10-15 plakta tedavi sonlanırken benim gibi 50-55 plakta da tedavisi sonlanabilecek olanlar da var.
Ben şu an 14.plaktayım. Her 10 gün sonunda yeni plağa geçiş yapıyorum. Toplam 55 plağım var herhangi bir aksilik olmazsa 550 gün sonra tedavim sonlanacak. Şu ana kadar iyi gidiyor sonrasını bilemiyorum

Yemek yerken, fırçalarken ve sıcak şeyler içerken çıkarıyorum. Bunun dışında hiçbir şekilde çıkarmıyorum. Çıkarıp takması başlarda zorluyor ama şu an oldukça rahat. Gün içinde çok atıştıran biriydim plakları çıkarmaya üşendiğimden kilo verdiğim bi dönem bile olmuştu ama takıp çıkarmaya alışınca sorun olmuyor
Bunlar dışında sorunuz varsa bilgim dahilinde yanıtlayabilirim.
Hocam peki tedavi bitince yine çıkarıp mı yemek yiceksiniz + olarak cıkarmadan yesek ne olur