Yetişkin insanların, zihinsel kapasitelerinde herhangi bir sorun olmayan başka yetişkin insanların hayatlarına burunlarını sokup, bunu bir de doğru yolu gösterme, uyarıda bulunma kisvesi altında sunmaları daha da dehşet verici gerçekten..
Biri sizden akıl istediyse verirsiniz ama soru soran kişinin en ufak bir imada bile bulunmadığı kısmından konuyu tutup, kendi istediklerinizi söylemek ifade özgürlüğü filan değil. Her isteyen her istediği şeyi istediği yerde söyleyemez. Ha bu hadsiz fikirlerinizi uygunsuz yerlerde bildirmenize karşı bir yasal yaptırım yok tabi ki ama yaptığınız şeyin hadsizlik olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Yok eve çıktığı kız forumdan birinin kız kardeşi kızı da olabilirmiş. Sanki tecavüz ediyor konu sahibi. Size ne yahu? Birlikte eve çıktığı kadın da yetişkin. Kendi aklı var. Zannediyorum ki bir de üstelik kendi ailesi de vardır. Hangi sıfatla böyle yorumlar yapıyorsunuz?
Birisi konu açıp; "dini nikah kıyacağım ama şu şöyle şöyle mi olmalı böyle böyle olmalı mı" diye sorsa, ben konuyu açar ilgimi çekmiyorsa kapatır, çekiyorsa okur kapatır, bir fikrim-bilgim varsa da sorduğu soru hakkında yorum yaparım ama kalkıp altına "yıl olmuş 2023, teknoloji ve bilgi çağındayız, sorduğunuz soruya bakın, din uydurmadır, Allah yoktur, dini nikahın hiç bir geçerliliği ve manası yoktur" yazsam yüzlerce kişi tarafından linç yerim ama böyle bir şey olmaz, olamaz zira ben böyle bir konunun altına bu tarzda bir yorum yapmam çünkü burnumun olması gerektiği yerde, yüzümün ortasında kalmasını tercih ediyorum..
Diğer yandan "Dini nikah yapmalı mıyım sizce gerekli mi?" gibi bir soru sorulsa o durumda tartışma farklı görüşlere açık demektir ama neyi ne zaman nerede konuşacağınızı nasıl da bilmiyorsunuz. Yatıp kalkıp çevremdeki insanların ve ailemin sizler gibi insanlardan oluşmadığına şükrediyorum ve sizlerin yakınlarına gerçekten çok üzülüyorum.. Hiç tanımadığınız insanların bile hayatını bu kadar zehir etme hakkını kendinizde görüyorken, kim bilir yakınlarınızdaki kızlara ve kadınlara nasıl hayatlar yaşamaları gerektiği hakkında nasıl da dayatmalarda bulunuyorsunuzdur.. Size göre, uygun ve helal hayatlar yaşamaları için verilen faydalı öğütler bana göre insanın sahip olduğu yegane yaşam hakkına açık açık tecavüz edilmesi.. Buyurun bakalım bakış açısı.
Çanakkale'deki evlere gelince de; Çanakkale hem yaşanası bir şehir olduğu hem de İstanbul'a nispeten yakınlığı sebebiyle bundan yıllar önce bile pahalıydı. Kiralıkları bilmiyorum ama biz 5 sene kadar önce satılık bakmıştık. Küçük bir şehirden beklemediğimiz kadar pahalıydı. O yüzden şu an köprü yapımının bitmesinden sonra bu fiyatlara ulaşmış olması bana çok şaşırtıcı gelmedi. Tabi ki her yerde olduğu gibi fiyatlar biraz balon gibi ama farklı mecralardan bulsanız da 1000-1500 TL bandında maksimum fark olacağını düşünüyorum. Kolaylıklar dilerim..